ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 5 de agosto de 2024 en madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses europees tanquen amb avenços continguts aquest dijous (IBEX: +0,23%, 11.358 punts). Les places del Vell Continent, igual que la resta d'índexs mundials, estan processant els impressionants resultats del segon trimestre fiscal 2025 que Nvidia va publicar ahir, després del tancament de Wall Street, i que han provocat que la companyia hagi arribat a caure a la borsa un 7%, encara que ara cedeix menys (-3,5%). Els comptes han superat estimacions del consens i, a més, han anunciat una recompra addicional d'accions de 50.000 milions de dòlars. Tot i això, al mercat no li ha agradat que les xifres no hagin depassat les expectatives dels analistes més exigents.

  • 11.540,20
  • 1,23%

El que no ha agradat al mercat és que les xifres no hagin depassat les expectatives dels analistes més exigents. El benefici del període ha arribat als 16.599 milions de dòlars (+168%) i els ingressos han millorat un 122% (30.040 milions de dòlars). De cara al proper trimestre, Nvidia anticipa uns ingressos de 32.500 milions de dòlars.

Després d'això, els índexs europeus mantenen la calma i el to lleument alcista, mentre que els futurs de Wall Street cotitzen mixtes i amb més retallades per a les del Nasdaq que a poc a poc van a menys (-0,20%). Recordem que ahir Wall Street va acabar el dia en vermell, amb caigudes del 0,39% per al Dow Jones, del 0,6% per a l'S&P i de l'1,12% per al Nasdaq. Mentrestant, Europa va acabar la sessió amb alces molt moderes. L'IBEX va acabar pla.

Són tantes i tan exigents les expectatives pel que fa a aquest gegant tecnològic, que mai no és suficient

Pel que fa a Àsia, signe mixt aquesta matinada, amb els índexs afectats per les baixades de les tecnològiques a causa de l'impacte d'Nvidia, amb descensos a Tokyo Electron, TSMC i SK Hynix.

RELLEVANTS DADES MACRO

La jornada d'aquest dijous compta amb dades macro rellevants. S'ha publicat la dada preliminar d'inflació d'agost a Espanya, que cau al 2,2%, mínims de l'últim any. A més, també s'ha conegut el d'Alemanya (es modera a l'1,9%). Així mateix, als Estats Units s'ha revisat a l'alça el creixement del PIB del segon trimestre fins al 3%, des del 2,8% de l'estimació preliminar.

Al pla empresarial, se segueix parlant de Talgo, que ahir amb prou feines va rebotar un 0,6% i avui continua amb l'apatia borsària després d'enfonsar-se dimarts al voltant d'un 9% després que el Govern vetés l'OPA de Magyar Vagon sobre la companyia. Tant aquesta última com els accionistes han anunciat que aniran als tribunals per defensar els seus interessos.

Dins de l'IBEX, els millors títols han estat Inditex i Indra, mentre que Merlin i Colonial n'han estat els pitjors.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,1075 dòlars (-0,40%). El petroli, que ahir va cedir posicions, avui rebota amb ganes: el barril Brent recupera els 80 dòlars (+2,01%) i el WTI puja fins als 76,3 dòlars (+2,39%).

L'or suma un 0,6% (2.553 dòlars) i la plata, un 0,89% (29,46 dòlars).

El bitcoin escala fins als 60.900 dòlars i l'ethereum cotitza a prop dels 2.600.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,877%.

Noticias relacionadas

contador