ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 5 de agosto de 2024 en madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses europees tanquen dimarts amb caigudes notables (IBEX 35: -0,61%, 11.203 punts) després de les alces d'ahir dilluns a Europa i que Wall Street acabés també el dia amb pujades superiors a l'1%. Apple, que va presentar el seu iPhone 16, es va mantenir impassible a la borsa. Poques hores després, ha presentat el seu nou telèfon intel·ligent Mate XT, amb forma de Z, Huawei.

  • 11.739,80
  • 1,37%

Dins de l'IBEX destaquen ara les pujades en Cellnex i Colonial i les caigudes del 7% en Rovi (enmig de novetats sobre les negociacions per vendre el seu negoci de fabricació a tercers). Fora d'Espanya, AstraZeneca tanca amb caigudes del 2% després d'arribar a caure un 5% per la decepció en el fàrmac contra el càncer.

DADES MACRO... I 'SUPERDEBAT'

A Àsia, també han predominat els números verds aquesta matinada. S'hi han publicat les exportacions i les importacions de la Xina d'agost. Les primeres van créixer el 8,7% interanual, mentre que les segones van augmentar el 0,5%. Això compara amb el 6,5% i el 2% previst pel consens. Al juliol, les exportacions van augmentar un 7% mentre que les importacions van créixer un 7,2%, més del que s'esperava.

A més, l'agenda d'aquest dimarts inclou dades d'atur al Regne Unit del mes de juliol (la taxa ILO cau al 4,1%) i l'IPC d'agost a Alemanya (la dada definitiva confirma una moderació a l'1,9% per la caiguda de preus de l'energia).

Però, al marge de tot això, sens dubte, el més rellevant de la sessió d'avui dimarts és el debat que aquesta nit tindrà lloc entre el candidat republicà a la presidència dels Estats Units, l'expresident Donald Trump, i la candidata demòcrata, la vicepresidenta Kamala Harris. Tota l'atenció està posada sobre aquest esdeveniment i des de primera hora de demà s'analitzarà qui ha guanyat i començarà oficialment el compte enrere per a les eleccions del 5 de novembre. Com recordareu, el debat de finals del mes de juny passat va ser un desastre per a Joe Biden i li va costar la candidatura, cosa que ens ha portat a aquest moment crucial.

"L'atenció del mercat se centrarà en la política, ja que Donald Trump i Kamala Harris s'enfrontaran en un debat avui. Una victòria de Trump beneficiaria les grans companyies petrolieres, les petites empreses nacionals i les criptomonedes. Si fem el mateix exercici per a Kamala Harris, una victòria de Harris donaria suport a les empreses enfocades en ESG i verd, l'atenció mèdica, la infraestructura i la tecnologia, ja que ella posa un èmfasi particular sobre el creixement sostenible i inclusiu", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

L'IBEX RESISTEIX AL VOLTANT DELS MÀXIMS

L'IBEX manté el bon to aquest dimarts després de pujar ahir un 0,89%.

"El selectiu espanyol segueix donant mostres de fortalesa i prova d'això és que amb prou feines ha corregit després d'enfrontar-se als màxims anuals que va dibuixar als 11.469 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "A curt termini estarem molt pendents del suport dels 11.138 punts. Compte que, si els perd, és probable que puguem acabar veient un atac al suport dels 11.000 punts".

Per sobre, hauria de superar la resistència dels 11.469 punts per confirmar la continuació de les pujades.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1022 dòlars (-0,11%). El petroli es deixa entre un 3 i un 4%. El Brent cotitza als 69 dòlars, a mínims del 2021, i el WTI, als 65,8 dòlars. L'OPEP ha retallat la previsió de demanda mundial de cru per segona vegada en dos mesos.

L'or puja lleugerament (2.545 dòlars), mentre que la plata és molt plana (28,66 dòlars).

El bitcoin cedeix fins als 56.680 dòlars i l'ethereum, fins als 2.330 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,655%.

Noticias relacionadas

contador