L'IBEX 35 ha pujat un 0,50%, fins als 8.836,50 punts, i ha estès fins a quatre jornades consecutives la seva ratxa alcista d'agost, durant les quals s'ha revalorat al voltant del 2%. Amb la resistència dels 8.855 punts com l'objectiu a batre, els inversors han descomptat el missatge del Banc d'Anglaterra, que ha donat senyals per començar a reduir les seves compres d'actius.
- 11.656,60
- 0,39%
Els títols que més han pujat són els associats al sector turístic, com Meliá Hotels, AENA i IAG, després que el Regne Unit hagi mantingut Espanya a la seva llista ambre, el que significa que els turistes vacunats no tenen restriccions per viatjar.
A més, els analistes de Bank of America han contribuït a l'optimisme, en assenyalar en un informe que "seguim sobreponderats a Espanya, Itàlia i Alemanya", a l'valorar el seu posicionament tàctic en els mercats de renda variable europeus.
Les seves projeccions són "consistents amb un millor comportament del 5% de les accions espanyoles i italianes, que haurien de beneficiar-se de la seva alta ponderació en els bancs si l'impuls de creixement de la zona de l'euro segueix sent sòlid i els rendiments dels bons augmenten".
En altres notícies destacades, el fons australià IFM ha acceptat les condicions imposades pel govern espanyol per seguir endavant amb la seva OPA parcial sobre el 22,69% del capital de Naturgy.
En negatiu, les accions de PharmaMar han liderat les caigudes a l'IBEX després que la companyia Stifel hagi retallat un 28% la seva valoració, fins als 78 euros per acció des dels anteriors 109 euros per títol.
A més, MásMóvil ha adquirit el 98% d'Euskaltel després de l'OPA de gairebé 2.000 milions d'euros i forçarà la seva exclusió de borsa.
A Àsia, ha pesat més la preocupació per l'augment de les taxes d'infecció de la variant de delta a la regió, a mesura que ens acostem als mesos d'hivern, especialment a la Xina, on els nous contagis s'han disparat i les autoritats ja estan prenent cartes a l'assumpte.
Als EUA, Wall Street cotitza amb guanys després que Goldman Sachs elevés la seva previsió de tancament anual per a l'S&P 500 fins als 4.700 punts des dels anteriors 4.300 enters. Tot i que els inversors realment estan esperant l'informe d'ocupació de juliol, que es publicarà aquest divendres.
DECISIÓ DEL BANC D'ANGLATERRA
El Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra ha decidit per unanimitat deixar el tipus d'interès de referència sense canvis al 0,10%, després de la reunió de política monetària d'agost, però ha donat senyals clars quan virarà el rumb de la seva política monetària i reduirà els enormes nivells de suport que ha proporcionat durant la crisi pandèmica a l'economia britànica.
L'organisme ha apuntat que començarà a reduir el seu estoc de bons quan la seva taxa de política arribi al 0,5%, no reinvertint els ingressos, si és apropiat a causa de les condicions econòmiques generals.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, "de nou tenim l'IBEX a les portes de la important resistència de curt termini, als 8.855 punts (el buit baixista de la sessió del 8 de juliol). Buit que es va emplenar parcialment en el recent rebot i que a dia d'avui no s'ha tancat, o el que és el mateix anul·lat", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"És a dir, només tancant per sobre dels 8.855 punts tindrem un nou senyal de fortalesa de curt termini en el selectiu. En tancar-se, les següents zones de control per dalt les tenim als 8.970 punts, als 9.100 i els màxims anuals als 9.310 punts", afegeix aquest expert.
El barril de petroli West Texas puja un 0,8% fins als 68,68 dòlars.
El barril de petroli Brent puja un 0,7% fins als 70,92 dòlars.
L'unça d'or cau un 0,5% fins als 1.805 dòlars.
L'euro/dòlar, pla als 1,1837 dòlars.
El bitcoin cau un 1,8% fins als 39.000 dòlars.
L'ethereum puja un 4% fins als 2.795 dòlars.