ep bolsa- el ibex 35 cae un 038 al cierre pero mantiene los 8100 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha tancat aquest divendres una setmana molt positiva durant la qual ha acumulat unes alces del 4,32%. Dilluns va aconseguir superar màxims de l'any a la calor de les bones notícies des dels EUA (l'aprovació del pla d'estímul i l'eliminació dels aranzels amb la Unió Europea), i ha anat marcant màxims dia rere dia al seu camí cap a la següent resistència tècnica, als 8.683 punts.

  • 11.720,90
  • -1,50%

"Després de superar els 8.439 punts, sembla molt probable que puguem acabar veient un atac al nivell dels 8.683 punts. Si aconsegueix deixar enrere aquests preus, és molt probable que puguem assistir a un atac al nivell dels 9.000 punts. Per sota, el primer nivell de suport es troba als 8.239 punts", expliquen els experts tècnics de Bolsamanía.

Dins de l'IBEX han destacat les alces en Grifols després d'anunciar un pla de recompra d'accions, junts amb Sabadell i Arcelor Mittal. A la banda negativa, Cellnex i Cie Automotive ha estat els pitjors.

Per tant, l'índex espanyol celebra l'aniversari del seu desastre en borsa (el 12 de març de l'any passat va registrar la caiguda més gran diària de la seva història, amb una ensulsiada del 14,1%) fort, amb ganes de seguir avançant i en màxims de l'any.

El moviment d'aquest dijous del Banc Central Europeu (BCE), que ha anunciat més compres de bons per enfrontar la pujada de la inflació i de la rendibilitat dels bons, ha agradat a les borses, que van acabar ahir en positiu a Europa després del anunci. També ajuda avui que Joe Biden s'hagi compromès que tots els nord-americans adults tinguin accés a la vacuna de la Covid-19 a partir de l'1 de maig. En general, hi ha una sensació que les coses estan més 'ordenades', que s'avança en la bona direcció.

DELS IPC AL PAQUET D'AJUDES

Aquest divendres s'han conegut els IPC de febrer a Espanya i Alemanya (va pujar un 1,3%, en línia amb el previst), mentre que el Regne Unit ha publicat el seu PIB de gener (va caure un 2,9%). A la zona euro, la producció industrial va registrar al gener un increment del 0,8%.

D'altra banda, el Consell de Ministres celebra avui reunió extraordinària per aprovar les ajudes a les pimes i autònoms. El Govern destinarà un total de 7.000 milions.

A més, a Espanya segueix en el focus la complicada situació política després de la ruptura entre Ciutadans i el Partit Popular, a l'espera de veure si finalment es podrà votar a la Comunitat de Madrid.

MÉS BANCS CENTRALS

Els inversors miren ja cap a la setmana que ve, quan hi haurà reunió de tipus de la Reserva Federal (dimecres) i reunió de tipus del Banc d'Anglaterra. Després del moviment del Banc Central Europeu, el previsible és que la Fed també faci algun anunci concret per fer front a la pujada de la inflació i dels interessos dels bons.

Recordeu que l'última compareixença pública de Jerome Powell va ser dijous passat i que llavors, malgrat reconèixer la pressió a l'alça dels preus, no va oferir solucions específiques, i això no va agradar als índexs.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1942 dòlars. El petroli cau un 0,5%, amb el Brent als 69,35 dòlars i el West Texas als 65,67 dòlars.

L'or i la plata també retrocedeixen. El primer es troba als 1.705 dòlars i, la segona, als 25,68 dòlars.

El bitcoin cedeix lleument, fins als 57.208 dòlars, després de marcar nous màxims de tots els temps durant les últimes hores, i l'ethereum fa el mateix, fins als 1.809 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,598%.

Noticias relacionadas

contador