ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid a 26 de abril de 2021
Eduardo Parra - Europa Press

Traca final per a una setmana durant la qual les empreses han rendit comptes davant el mercat a tota metxa abans de tancar el mes de juliol. L'IBEX ha acabat la sessió de divendres accelerant la seva caiguda fins a l'1,26% i tancant als 8.675 punts, oblidant així de l'assalt a la resistència dels 8.832 punts que va fer aquest dijous. D'aquesta manera, durant la setmana s'ha deixat mig punt percentual. Les borses europees també s'han tenyit de vermell cedint entre un 0,2% i un 0,6%.

  • 11.473,90
  • 0,33%

"Hem vist com cobria gairebé íntegrament els màxims del buit baixista que va deixar als 8.854 punts i es frenava", assenyala César Nuez, expert de Bolsamanía. "Estarem molt pendents d'un tancament per sobre d'aquest nivell de preus, ja que ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", avisa l'analista tècnic.

Els resultats empresarials tiren del nostre selectiu que va assistir ahir a la confessió al mercat de Telefónica, Banc Sabadell, Cellnex, Grifols, Atresmedia i Acerinox. Aquest divendres ha estat el torn de CaixaBank, que ha guanyat 4.181 milions fins al juny per la fusió i destinarà el 50% al dividend; BBVA, que surt de pèrdues en obtenir un benefici de 1.911 milions d'euros durant el primer semestre del 2021; i IAG, que perd 2.048 milions fins al juny per les restriccions de viatges derivades de la Covid-19 i es converteix en el fanalet vermell de l'IBEX (-7,31%) al costat de PharmaMar (-5,38%). També s'han confessat davant el mercat, Técnicas Reunidas, que s'ha enfonsat un 23%, Siemens Gamesa, Fluidra (que ha caigut més d'un 4% malgrat triplicar beneficis) i Amadeus. Els valors que més han pujat són Telefónica (+2,19%) i Sabadell (+1,49%).

A l'àmbit empresarial, és notícia que Unicaja Banc i Liberbank tancaran han tancat l'operació de fusió per absorció un cop s'hagi completat el procés d'inscripció de l'escriptura pública de fusió al Registre Mercantil de Màlaga, cosa que crearà la cinquena entitat financera espanyola per volum d'actius. Així mateix, el termini d'acceptació d'ofertes de l'opa de MásMóvil llançada sobre Euskaltel també s'esgota aquesta jornada.

A més, es publica el PIB del segon trimestre a Espanya, Alemanya, França i Itàlia. L'economia espanyola va créixer un 2,8% durant el segon trimestre del l'any, comparat amb els tres primers mesos de 2021. Comparat amb el mateix període de 2020 creix un 19,8% entre abril i juny, taxa més elevada de la història. A Alemanya, l'economia ha rebotat un 1,5% al segon trimestre.

Pel que fa a l'eurozona, l'EBA divulga els resultats del test d'estrès als grans bancs de la zona euro. Precisament a Europa, les grans companyies també donen a conèixer els seus resultats, entre les quals, Air France i BNP Paribas. També hi ha hagut dades macroeconónicos de la zona euro i la Unió Europea. L'economia dels països de l'euro s'ha disparat un 2% i l'atur de la zona euro ha baixat al 7,7% al juny i el de la UE cau al 7,1%.

Als EUA, Wall Street es tenyeix de vermell després d'unes dades d'inflació subjacent que han estat pitjors del previst. Amazon està sent el protagonista de la sessió amb caigudes del 7% després de presentar resultats al tancament del mercat aquest dijous.

A Àsia, el Hang Seng de Hong Kong ha tornat a les caigudes, després de rebotar ahir un 3%. La volatilitat en els valors xinesos ha estat la tònica aquest divendres i l'índex de referència de la ciutat autònoma ha cedit un 2%, afectat pels tecnològiques. Alibaba s'ha desplomat un 5,5%, Tencent ha baixat un 4% i Meituan s'ha enfonsat més d'un 8%. L'índex Hang Seng Tech ha perdut en general més d'un 4%.

El Nikkei 225 japonès ha caigut un 1,54% a la tarda, mentre que el Topix ha perdut més d'un 1%.

ALTRES MERCATS

El bitcoin es canvia de mans a prop de 40.000 dòlars, però cedeix a prop d'un 1%.

L'euro cau un 0,1% fins als 1,1874 dòlars.

L'unça d'or cau un 0,25% fins als 1.826 dòlars.

El barril Brent cau un 0,6% fins als 75,6 dòlars.

Noticias relacionadas

contador