ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 4 de abril de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Pèrdues per a l'IBEX 35 (-0,47%; 11.090 punts) i la resta de borses europees, a excepció de l'FTSE MIB italià, aquest dimarts després de les alces moderades d'ahir de Wall Street en un dia marcat, a l'altra banda de l'Atlàntic, per l'atemptat patit per Trump durant el cap de setmana, que ha incrementat les seves possibilitats de guanyar les eleccions del novembre, i per les paraules de Jerome Powell, que va parlar amb les places europees ja tancades i que va assegurar que la Reserva Federal (Fed) retallarà els tipus abans que la inflació baixi al 2%.

  • 11.703,40
  • 1,06%

"Si esperes fins que la inflació baixi al 2%, probablement hagis esperat massa, perquè l'ajust que fas, o el nivell d'ajust que tens, encara té efectes que probablement portaran la inflació per sota del 2%", va assegurar durant una entrevista amb David Rubenstein al Club Econòmic de Washington.

Aquestes declaracions han fet que els operadors augmentin les seves apostes que la Fed reduirà tipus per primera vegada al setembre. Jerome Powell va dir també que les dades econòmiques del segon trimestre han brindat als responsables de la política monetària més confiança que la inflació es dirigeix ​​cap a l'objectiu del 2% del banc central.

A més, la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, va parlar igualment aquest dilluns i va afirmar que la confiança en la inflació està creixent.

Les alces a Wall Street no han calat tant a Àsia, on han predominat els números vermells aquesta matinada, amb retallades especialment voluminoses al Hang Seng de Hong Kong. Les cròniques diuen que les expectatives d'un triomf de Trump al novembre generen preocupació a l'Àsia. Trump ha elegit JD Vance com el seu vicepresident, un financer convertit en senador. Diu Bloomberg que els principals inversors de Silicon Valley van aclamar l'elecció, un moviment que posa la indústria tecnològica més a prop del centre de l'escenari a Washington si l'expresident guanya la Casa Blanca al novembre.

D'altra banda, l'agenda de la jornada inclou com a dades més destacades el ZEW alemany, que ha mostrat una millora de la confiança sobre la situació actual, però s'ha situat per sota del que s'esperava quant a expectatives.

A més, als EUA s'han conegut les vendes al detall (sense canvis, en línia amb el que s'esperava) i se segueixen publicant resultats, amb els comptes de Bank of America i Morgan Stanley.

OFERTA DE SKODA SOBRE TALGO

Talgo serà una de les grans protagonistes empresarials de la jornada. La companyia ha confirmat aquest dimarts, mitjançant un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha rebut de Skoda Transportation una proposta de "combinació de negocis i d'integració industrial".

"En no contenir una oferta econòmica, Talgo, per tal de poder valorar passos ulteriors, ha sol·licitat a Skoda informació detallada de la proposta i, en concret, que indiqui si implica l'oferiment als accionistes de Talgo d'una contraprestació superior a la oferta per GanzMavag Europe Zrt (Magyar Vagon) a l'OPA anunciada el 7 de març passat i si aquesta se satisfaria en efectiu, i que expliqui les seves actuals capacitats industrials i financeres", indica la companyia a l'escarit comunicat remès al regulador.

UN RESPIR... PER SEGUIR PUJANT?

L'IBEX comença avui des dels 11.143 punts després de cedir ahir un 0,96%. El selectiu es va agafar un respir després d'aconseguir superar la resistència dels 11.200 punts divendres al tancament.

"Atents que podríem estar a les portes del final de les caigudes, amb un primer objectiu de pujada als màxims anuals dibuixats als 11.469 punts", diuen els experts de Bolsamanía.

"La superació d'aquests màxims ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 12.000 punts".

Per sota, recorden que el primer nivell de suport és als 10.800 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus".

Dins l'IBEX, ArcelorMittal ha estat el valor més baixista després d'una retallada de valoració de JP Morgan, juntament amb Repsol i Colonial. Inditex també ha cedit afectada per una advertència de beneficis d'Hugo Boss, que baixa amb molta força.

Al Regne Unit, el supermercat britànic Ocado es dispara un 7,6% després d'anunciar pèrdues al primer semestre menors del que s'esperava i elevar els seus objectius per a l'any complet. Des del començament del 2024, s'enfonsa un 50% a la borsa.

ALTRES MERCATS: LARRY FINK ANOMENA EL BITCOIN L'"OR DIGITAL"

L'euro es canvia als 1,0894 dòlars. El petroli cau un 1,5%, amb el Brent als 83,66 dòlars i el WTI, als 80,62 dòlars.

L'or suma un 0,67% (2.445 dòlars) i la plata, un 0,56% (31,11 dòlars).

El bitcoin continua escalant després de les pujades que es van veure ahir davant d'un possible triomf de Trump. Cotitza ara als 63.802 dòlars. Larry Fink, CEO de BlackRock, ha dit que estava "equivocat" sobre la 'cripto' i l'ha anomenat l'"or digital".

La rendibilitat del bo americà a 10 anys cau al 4,177%.

Noticias relacionadas

contador