ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 7 de junio de 2024 en madrid espana el
Eduardo Parra - Europa Press

Caigudes destacades per a l'IBEX 35 al tancament d'aquest dimecres (-1,23%; 11.065 punts), llastat per Aena (-6,21%), Ferrovial (-5,16%) i BBVA (-4,63%) després d'uns resultats que han estat rebuts de manera negativa pels inversors. CaixaBank, que ha estat dels pitjors valors, acomiada la sessió amb pèrdues moderades, mentre que altres bancs com ara Unicaja o Sabadell han caigut amb ganes. La resta de grans borses europees registra guanys moderats (més destacats per al CAC 40 francès, mentre que el FTSE MIB italià retrocedeix), en un dimecres ple de cites rellevants per als inversors.

  • 11.581,00
  • 0,35%

A Àsia, el Banc del Japó ha pujat els tipus d'interès 15 punts bàsics, fins al 0,25%, i ha anunciat que reduirà les compres mensuals de bons de manera predictible, però permetrà prou flexibilitat per donar suport a l'estabilitat als mercats de deute. Les borses asiàtiques registren guanys destacats.

Als Estats Units, després del tancament baixista de Wall Street, els índexs nord-americans pugen, especialment el Nasdaq liderat per Nvidia i AMD, malgrat que Microsoft cau a prop de l'1% al mercat 'fora d'hores' després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals.

Durant la tarda, serà la Reserva Federal (Fed) la principal protagonista. No s'espera que baixi els tipus d'interès, però sí que pugui obrir la porta a una retallada futura al mes de setembre. Després del tancament de mercat, Meta, matriu de Facebook i Instagram, presentarà els resultats.

A Espanya, l'atenció se centra en els resultats empresarials de les grans companyies de l'IBEX, com BBVA, CaixaBank, Telefónica, Redeia, Amadeus i Aena.

En altres dades econòmiques rellevants, l'IPC preliminar del juliol a la zona euro ha repuntat fins al 2,6% en taxa interanual, impulsat per l'energia i els serveis. Als EUA l'informe ADP d'ocupació mostra la creació de 122.000 llocs de treball.

ALTRES REFERÈNCIES

De cara a dijous, serà el Banc d'Anglaterra el que celebri la reunió monetària, i publicaran resultats Cellnex, Fluidra, Volkswagen, Adidas, ING, BNP Paribas, Apple, Amazon i Intel.

Finalment, divendres es coneixeran les dades d'ocupació del juliol als Estats Units i IAG, Cellnex, ArcelorMittal, BMW, Ferrari i Exxon publicaran els resultats.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

L'IBEX 35 pot atacar aquest dimecres la resistència de 11.264 punts. "Atents a aquests preus. Si aconsegueix superar-los es confirmaria una millora tècnica que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.469 punts, màxims anuals", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquests preus deixaria la companyia amb el camí obert perquè puguem veure una continuació de les pujades fins al nivell dels 12.000 punts. Per sota, hem comentat que el suport que no hauríem de perdre de vista és als 10.800 punts. Només amb l'abandonament d'aquest nivell de preus es confirmarà una complicació del seu aspecte tècnic”, afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 2,6% (80,68 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0823 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,67% (2.468 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,104% i el bitcoin puja fins als 66.300 dòlars.

Noticias relacionadas

contador