L'IBEX 35 ha aconseguit rebotar durant una jornada molt volàtil, que ha començat alcista després de la caiguda més gran de l'any. Posteriorment, el selectiu ha arribat a cotitzar en negatiu i ha marcat un mínim intradia als 8.426 punts, però de nou s'ha produït una fuetada alcista i ha tancat la sessió amb guanys del 0,71%, fins als 8.519,80 punts.
- 11.656,60
- 0,39%
"No existeix un consens sobre les raons de la recent venda, però ja s'esperava alguna mena de correcció, a causa dels recents guanys, i la recollida de beneficis és probablement una raó tan bona com qualsevol altra.
D'altra banda, també hi ha un dubte persistent relacionada amb la recuperació econòmica que s'està cotitzant actualment, que sembla que trobarà alguns sots, i això és el que podria haver exacerbat les presses per cobrar algunes posicions", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.
"Les aerolínies, en particular, s'han vist molt afectades, i les més afectades han estat les que estan exposades als viatges internacionals, ja que és evident que, encara que els viatges nacionals podrien experimentar algun tipus de recuperació, és probable que els viatges de llarga distància triguin molt més a tornar a la normalitat", afegeix.
Dins de l'IBEX han destacat les caigudes de Merlin Properties i Colonial, encara que el principal llast ha estat Santander, al costat d'Endesa i BBVA. No obstant això, la majoria de valors ha tancat en positiu, especialment Meliá Hotels, PharmaMar, Fluidra i Siemens Gamesa. Entre els grans, Inditex, Cellnex i Repsol han avançat més del 2%.
Tècnicament, els analistes de Bolsamanía segueixen confiança en el selectiu espanyol malgrat aquest fuetada baixista. "Malgrat tot, l'aspecte tècnic de l'índex és bo i ho seguirà sent mentre no abandoni el suport dels 8.274 punts", subratlla César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
PATACADA DE NETFLIX
En aquests moments segueixen 'cuejant' els resultats de Netflix, que es va confessar al mercat després del tancament i que cau més d'un 8% al mercat 'after hours'. La companyia va confirmar els pitjors temors en mostrar que no és capaç de mantenir el ritme de creixement de subscriptors.
El canal de reproducció en directe ha guanyat 3.980.000 de nous usuaris durant el primer trimestre, pràcticament la meitat del que esperava el consens d'analistes, que n'estimava a prop de 6,2 milions. Les xifres no han agradat al mercat.
En positiu, els resultats d'ASML han animat el sector tecnològic, sobretot els fabricants de xips.
SUPORT A LA VACUNA DE JOHNSON & JOHNSON
L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) ha comunicat que manté el seu suport a la vacuna de Johnson & Johnson atès que els beneficis són superiors als riscos. Els EUA es pronunciarà aquest divendres al respecte i s'espera que anunciï alguna restricció relacionada amb el seu ús.
Ara correspon als governs de la UE i als organismes reguladors locals prendre la seva pròpia decisió. Johnson i Johnson ha dit que reprendrà els enviaments a la UE, Noruega i Islàndia.
L'agenda d'aquest dimecres porta l'IPC del Regne Unit de març (puja un 0,7% interanual i un 0,3% mensual) com la referència més important. Finalment, cal destacar que també s'està parlant molt de la fugida de clubs del projecte de Superlliga de Florentino Pérez. La Juventus, que es va disparar després d'anunciar-se el projecte, cau un 12% aquest dimecres. Tan sols Reial Madrid i Barcelona no s'han deslligat de la competició, que ha quedat condemnada al fracàs.
ALTRES MERCATS
L'euro es deprecia un 0,26% i es canvia a 1,2002 dòlars. El petroli cedeix més d'un 2%, fins als 65,17 dòlars el Brent i als 61,14 dòlars el West Texas.
L'or i la plata pugen, fins als 1.784 dòlars i 26,08 dòlars, respectivament.
El bitcoin cedeix un 1,6%, fins als 55.622 dòlars, i l'ethereum un 0,3%, fins als 2.300 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,56% i la del bo espanyol baixa fins al 0,38%.