ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 tanca a la vora dels 9.400 punts (+1,28%, 9.393 punts), amb CaixaBank i Santander al capdamunt de l'índex. El primer ha rebut una millora de preu objectiu de Berenberg, que confia en el banc i creu que podria tornar més capital als accionistes. La resta de borses europees han tancat més endarrerides que el selectiu espanyol, encara que també amb signe positiu.Tot això malgrat les caigudes que es van veure ahir a Wall Street, que van superar l'1% en el cas del Nasdaq. La sessió asiàtica, per part seva, s'ha vist dominada pels números verds, excepte en el cas del Nikkei, que retalla moderadament (-0,5%).

  • 11.651,60
  • -0,22%

A Àsia, el primer ministre xinès, Li Qiang, ha dit aquest dimarts que el seu país segueix en camí d'assolir el seu objectiu de creixement anual al voltant del 5%. Va afirmar que s'espera que el creixement del segon trimestre sigui més ràpid que el del primer.

L'economia xinesa va créixer un 4,5% al primer trimestre, millor del que s'esperava. Tot i això, les dades posteriors han apuntat a un creixement més lent. Les dades econòmiques del maig van incomplir les expectatives dels analistes.

SINTRA I RÚSSIA

El dia seguirà marcat pel Fòrum de Sintra, on avui ha parlat Christine Lagarde i ha dit que veu poc probable que els tipus toquin sostre en un futur proper. Ha anticipat una altra alça al juliol i s'ha negat a concretar què faran al setembre. A més, diversos membres del Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE), com ara Fabio Panetta, Frank Elderson o Isabel Schnabel també intervindran al fòrum avui. Ahir va comparèixer la subdirectora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Gita Gopinath, que va demanar als bancs centrals que no es relaxin prematurament en el seu enduriment monetari.

A més d'això, es continua parlant de Rússia i de la situació que s'ha generat després de la rebel·lió dels mercenaris Wagner. El president rus, Vladimir Putin, va titllar els líders del grup mercenari de traïdors a Rússia en un discurs nocturn a la nació, els seus primers comentaris públics des del motí que ha suposat l'amenaça més seriosa al Govern en gairebé un quart de segle. Ievgueni Prigojin, líder de Wagner, va declarar que no pretenia enderrocar el govern de Putin, sinó mantenir la seva empresa de mercenaris malgrat els esforços oficials per tancar-la. Per la seva banda, el president dels Estats Units, Joe Biden, va afirmar que els Estats Units i l'OTAN no havien tingut cap paper en la rebel·lió dels mercenaris.

Al llarg de la jornada també s'ha conegut que Rússia retirarà els càrrecs contra els mercenaris Wagner i dona per conclòs el seu motí, mentre que Putin mateix ha afirmat que "s'ha evitat una guerra civil" a Rússia.

A més, l'agenda d'aquest dimarts ha estat considerablement buida de dades macro rellevants (s'han publicat les peticions de béns duradors del maig dels EUA, que han avançat fins a l'1,7%,i dades d'habitatge del mateix mes). Serà a partir de dijous quan es comencin a conèixer les referències importants, com ara l'IPC d'Espanya, el PIB dels EUA, i sobretot l'IPC de la zona de l'euro i el PCE dels EUA.

L'IBEX ESCALA FINS ALS 9.300

L'IBEX escala avui fins als 9.300 punts després de tancar dilluns als 9.274 punts (+0,09%).

"Un tancament per sobre dels màxims d'una sessió precedent ens començaria a fer pensar en una tornada de les compres. Cal tenir molt present el buit baixista que va deixar dijous passat als 9.436 punts", explica César Nuez, analista tècnic de Borsamania i responsable de Trader Watch.

"Mentre no aconsegueixi anul·lar aquest nivell de preus no veurem ni el més mínim senyal de fortalesa en la seva sèrie de preus. Els màxims anuals es troben als 9.580 punts. Si aconsegueix superar-los, podríem veure-hi una extensió dels guanys fins al nivell dels preus 10.000 punts", afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0958 dòlars (+0,49%). El petroli cau un 1%. El Brent se situa als 73,32 dòlars i el WTI, als 68,59 dòlars.

L'or cedeix moderadament (1.924 dòlars) i la plata avança un 0,5% (22,95 dòlars).

El bitcoin cotitza als 30.546 dòlars (+1,06%). L'ethereum és als 1.872 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,764%.

Noticias relacionadas

contador