ep paneles del ibex en el palacio de la bolsa de madrid a 22 de agosto de 2024 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses mundials tanquen plans o amb pujades moderades aquest dimecres (IBEX: +0,05%, 11.332 punts), amb tots els inversors pendents de la cita amb Nvidia. El gegant tecnològic publicarà, al tancament de Wall Street, els resultats del segon trimestre, i l'expectació és enorme. Decebrà o no decebrà?

  • 11.703,40
  • 1,06%

Com el principal beneficiari de l'auge de la intel·ligència artificial (IA), Nvidia ha vist com la seva capitalització de mercat s'ha multiplicat per nou vegades des de finals del 2022. Tot i això, després d'assolir un rècord al juny i convertir-se breument en l'empresa cotitzada més valuosa del món, va perdre gairebé un 30% del seu valor durant les set setmanes següents. Ara es troba enmig d'un repunt. Ahir va tancar amb alces de l'1,46%.

Amb el fabricant de xips llest per reportar resultats trimestrals, indubtablement hi ha nervis al mercat. Qualsevol indici que la demanda d'IA estigui disminuint o que un important client estigui 'ajustant-se el cinturó' es podria traduir en una disminució significativa dels ingressos. La mitjana d'analistes prediu que Nvidia anunciarà un creixement d'ingressos de més del 70% per al trimestre actual. Alguns estimen un augment encara més gran.

Amb aquesta gran cita a l'agenda, les borses europees cotitzen aquest dimecres, de moment, amb to tranquil i lleugerament alcista després de les pujades moderades que es van veure ahir a aquest costat de l'Atlàntic, que van ser més lleus als Estats Units. A Àsia, to mixt aquesta matinada i caigudes més acusades per al Hang Seng de Hong Kong. A Austràlia s'ha publicat l'IPC del juliol, que va pujar el 3,5% interanual, lleugerament per sobre del 3,4% esperat pels economistes i comparat amb el 3,8% del juny. La darrera xifra de l'IPC és la més baixa des del març.

L'agenda també inclou altres dades poc rellevants, com les sol·licituds d'hipoteques als Estats Units. A més, es publiquen els resultats de Salesforce.

EL BITCOIN CAU PER SOTA DE 60.000 DÒLARS

El bitcoin ha caigut per sota dels 60.000 dòlars aquest dimecres al matí com a part d'una reculada general al mercat de criptomonedes que inclou un fort descens en l'ethereum, el segon token més gran.

Els principals tokens desfan l'impuls que van rebre la setmana passada després del senyal més clar fins ara del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, que el banc central està en camí de reduir els tipus d'interès. L'actiu digital més gran va registrar la caiguda més acusada des de l'agitació que va sacsejar els mercats globals a principis d'agost, amb una disminució de més del 6% a primera hora d'avui.

Les preocupacions que el Govern dels EUA pugui estar venent tokens incautats es troben entre els obstacles per al mercat.

DE TALGO A BURBERRY

Talgo segueix avui al focus després que el Govern hagi vetat l'OPA de Magyar Vagon, que ha dit que prendrà "totes les accions legals al seu abast" per defensar la seva oferta. Els accionistes minoritaris també han anunciat que aniran als tribunals per defensar els seus interessos davant la ingerència de l'Executiu. Talgo es va deixar ahir a prop d'un 9% a la borsa i avui rebota un tímid 0,60%.

Atents també avui a Espanya a Soltec (cedeix un lleu 0,25%), que va anunciar ahir a la nit la dimissió del seu president a causa de les "discrepàncies" en el procés de formulació dels comptes del 2023 posats de manifest per l'auditor extern de la companyia, Ernst & Young, que van provocar una reformulació dels resultats a l'abril d'aquest any. Marcos Sáez el substituirà, encara que sense funcions executives.

Dins de l'IBEX, destaquen les alces en Ferrovial, Rovi i Logista. També avança ArcelorMittal (per una millora de Deutsche Bank). Al costat de les caigudes, els pitjors n'han estat Repsol, Solaria, Inditex i Amadeus.

A més, fora del nostre país, Bloomberg posa el focus aquest dimecres sobre el sector dels béns de luxe europeu i el contrast entre unes fortunes i unes altres. Assenyala que Burberry està a punt de sortir de l'índex FTSE 100, posant fi a la seva permanència de 15 anys a l'índex d'accions de primera categoria del Regne Unit. Els títols de la companyia han caigut un terç durant els últims tres mesos, afectats per una desacceleració generalitzada a la demanda de la indústria i un replantejament de la marca que ha fracassat, particularment impactat per un mercat xinès més feble.

Mentrestant, Ferrari continua avançant. La companyia italiana ha pujat un 43% aquest any, aconseguint un rècord i superant els seus rivals automobilístics i marques de luxe europees. Aquest rendiment superior és una recompensa per la seva "fera lleialtat a la marca" i la seva baixa exposició a la Xina, segons els analistes de Morgan Stanley, que veuen que les accions continuaran amb els seus guanys rècord.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1126 dòlars (-0,51%). El petroli opta ara per les caigudes, amb el Brent allunyant-se dels 80 dòlars (-0,84%, 78,88 dòlars) i el WTI situant-se als 74,83 dòlars (-0,93%).

L'or es deixa al tancament un 0,42% (2.542 dòlars) i la plata, un -2,12% (29,77 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,827%.

Noticias relacionadas

contador