ep valores del ibex 35 en los paneles del palacio de la bolsa de madrid a 28 de febrero de 2022 en
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha tancat en positiu (+0,42%; 8.365,60 punts), però ha reduït el seu avanç després d'acostar-se als màxims de la setmana passada i després d'un màxim intradia als 8.485 punts. Dins del selectiu, han pujat amb ganes les empreses de renovables (Acciona, Solaria) i les elèctriques (Iberdrola, Endesa, Naturgy i Red Eléctrica).

  • 11.953,20
  • 1,36%

Almirall ha tancat en negatiu malgrat els avenços en el seu fàrmac lebrikizumab anunciats aquest cap de setmana. Mentrestant, Indra ha liderat les vendes (ha arribat a caure més d'un 6%) abans la seva possible entrada imminent a l'empresa ITP, una operació que no agrada i no ha agradat mai al mercat.

Enagás també ha estat notícia, perquè ha anunciat la venda de la seva participació en la xilena GNL Quintero per una mica més de 600 milions d'euros.

El bon to a les places europees ve després que a l'Àsia la sessió s'hagi saldat amb signe mixt. A Hong Kong, les accions de Meituan s'han disparat més d'un 14% mentre que Tencent ha pujat a prop d'un 4%.

Les autoritats xineses han anunciat durant el cap de setmana que la ciutat de Xangai entrarà en un bloqueig en dues fases per frenar l'augment dels casos de coronavirus i permetre la realització de proves massives. La meitat de la ciutat es tancarà des d'avui fins a l'1 d'abril. L'altra meitat, de l'1 al 5 d'abril.

DE QUÈ MÉS ES PARLA?

Més enllà de la bofetada de Will Smith a Chris Rock als Oscars, aquest matí es parla d'assumptes diversos. D'una banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat un pla d'ajudes de 16.000 milions per pal·liar els efectes de la guerra que inclou estendre la retallada de 20 cèntims a la gasolina (pactat la setmana passada amb els transportistes) a tots els ciutadans. A més, es limiten al 2 % les pujades dels lloguers fins al 30 de juny.

Als Estats Units, Joe Biden ha anunciat un nou impost dirigit als 700 nord-americans més rics. L'anomenat 'impost sobre la renda mínima per a multimilionaris' establiria que les llars amb rendes anuals de més de 100 milions de dòlars hauran de pagar un impost mínim del 20%.

Pel que fa a la guerra, Zelenski ha confirmat que està disposat a cedir a diversos punts. D'altra banda, la Casa Blanca s'ha vist obligada a matisar la frase de Biden dient que Vladimir Putin no hauria de seguir al poder. El secretari d'Estat ha assegurat que el discurs del president de dissabte no suposa una crida per a un canvi de règim a Rússia.

L'agenda d'aquest dilluns pateix escassetat de referències macro, mentre esperem que dimecres es publiqui el PIB dels EUA i divendres es coneguin els PMI manufacturers de l'eurozona, l'IPC de l'eurozona i l'informe d'ocupació dels Estats Units.

EL PETROLI SEGUEIX A L'ULL DE L'HURACÀ

L'evolució del petroli és encara un dels grans assumptes dels mercats. Aquest dilluns s'ha enfonsat un 6%, amb el Brent als 113,19 dòlars i el West Texas als 106,37 dòlars. Divendres, una enorme columna de fum podia veure's a la ciutat saudita de Jeddah, segons les agències internacionals, després que el grup houthi del Iemen ataqués una instal·lació d'Aramco amb míssils.

Els experts de Bolsamanía destaquen que la volatilitat de l''or negre' és màxima. "Des dels màxims del principi de mes s'ha enfonsat un 30% i posteriorment ha rebotat un 27%", expliquen.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, “a molt curt termini ens trobem amb dues importants zones de control a l'IBEX 35: el buit alcista dels 8.236 punts i la resistència dels 8.533 punts (màxims de la setmana passada) i els 8.800 punts, per on passa la recta resistència que uneix els màxims de novembre i febrer, a més aquest nivell es correspon amb el buit baixista de la sessió del 14 de febrer.

És a dir, als 8.800 punts, arribat el moment, es lliurarà la mare de totes les batalles. O dit amb altres paraules, encara que rebotés fins als 8.800 punts tot seguiria exactament igual”, explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

L'euro canvia a 1,0969 dòlars (-0,1%). L'or cau un 1% (1.935 dòlars) i la plata baixa un 1,6% (25,18 dòlars).

El bitcoin puja un 6% (47.608 dòlars) i arriba a màxims de tres mesos. L'ethereum també suma més d'un 6% (3.375 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,452% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins a l'1,439%.

Noticias relacionadas

contador