ep vista general del palacio de la bolsa a 3 de mayo de 2022 en madrid espana el ibex 35 ha subido
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX-35 ha tancat lleugerament en positiu (+0,07%, 8.331,20 punts) després d'aconseguir ahir polvoritzar la resistència dels 8.235 punts i pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions. A més, va acabar la sessió superant els 8.300 punts, cosa que no es veia des del mes d'agost passat. El selectiu té ara el camí clar per avançar cap al següent nivell clau, als 8.540 punts.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Si aconseguís superar aquests preus, és molt probable que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims anuals que presenta als 8.992 punts, comenten els experts de Bolsamanía.

"A curt termini hem de tenir molt en compte que acumula uns guanys del 15% des dels mínims anuals del mes d'octubre passat, oferint uns alts nivells de sobrecompra. Així, sembla molt probable que acabem veient-hi una sana presa de beneficis, el primer nivell de suport del qual es troba al voltant dels 8.000 punts", afegeixen.

Dins del selectiu han destacat els guanys dels bancs i d'Inditex i les fortes caigudes en Endesa i en Rovi després d'anunciar els seus plans per als propers anys. Endesa ha reafirmat un 'pay out' del 70% fins al 2025, alhora que ha subratllat l'impacte de l'impost del Govern a les 'utilities' en les xifres del 2023 i del 2024. Rovi ha confirmat una caiguda en els seus ingressos per al 2023 i incertesa sobre la vacuna de la Covid.

D'altra banda, l'agenda d'aquest dimecres inclou la decisió de Nova Zelanda ha pujat tipus en 75 punts bàsics, la pujada més gran de la història del banc central. A més, avui s'han publicat els PMI manufacturers i serveis del novembre de la zona euro.

Així mateix, als EUA les peticions setmanals de desocupació han pujat més del que s'esperava. A més, les dades avançades d'activitat econòmica PMI al novembre, elaborades per S&P Global, han mostrat una "sòlida contracció", alhora que han mostrat una clara "desacceleració" de les pressions inflacionistes, en línia amb l'objectiu de l'agressiva política monetària de la Reserva Federal per contenir els preus.

A més, les expectatives d'inflació dels consumidors nord-americans, que elabora la Universitat de Michigan, s'han mantingut a nivells elevats del 3% en un termini a 5 anys. Posteriorment, amb els mercats europeus ja tancats, es publicaran les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed).

"Els comentaris recents d'alguns membres de la Fed han fet pensar que les pujades de tipus d'aquí endavant seran probablement de menor magnitud (que les últimes), i la publicació de les actes de la Fed d'aquesta setmana probablement donarà llum sobre quants membres del FOMC estan preocupats per l'impacte de l'actual política, encara que els comentaris recents de Bullard sobre una taxa terminal de més del 5% suggereixen que hi ha cert marge per a la divergència en aquest sentit", indica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

D'altra banda, la Unió Europea (UE) estudia imposar un topall de preu al barril del petroli rus que se situaria entre els 65 i els 70 dòlars, un rang molt superior al del cost de producció i més alt del que alguns països havien estat pressionant. No obstant això, es col·loca en línia amb el preu mitjà històric anterior a la invasió d'Ucraïna.

CREDIT SUISSE AVANÇA PÈRDUES I RETALLA PERSONAL

Credit Suisse ha anunciat aquest dimecres que registrarà pèrdues de 1.500 milions de francs suïssos (1.550 milions d'euros) al quart trimestre, mentre emprèn una enorme revisió estratègica.

La notícia arriba després que el banc, que té importants problemes financers, hagi acordat gastar 160 milions de dòlars per aconseguir el control total del seu negoci de valors a la Xina i forma part d'una reducció global de 2.700 llocs de treball prevista per al quart trimestre.

EL MANCHESTER, EN VENDA

Els propietaris del Manchester United exploren opcions estratègiques que podrien conduir a una venda total de l'històric club de futbol anglès. La família Glazer està treballant amb assessors financers en el procés, que també podria desembocar a una venda parcial del club o en inversions que incloguin la remodelació de l'estadi i les infraestructures.

La notícia es coneix just després d'anunciar-se que Cristiano Ronaldo ha rescindit el contracte amb el club. Les accions del Manchester United, que cotitzen als Estats Units, s'han disparat un 15% en conèixer aquests plans.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0324 dòlars (+0,21%). El petroli cau més del 3% mentre la UE estudia imposar un límit de 65-75 dòlars al petroli rus. El Brent s'enfonsa fins als 85,02 dòlars i el WTI, als 77,65 dòlars.

L'or puja un 0,2% (1.743 dòlars) i la plata avança un 1,4% (21,35 dòlars).

El bitcoin rebota després de marcar ahir mínims de dos anys (+1,6%, 16.406 dòlars). L'ethereum també avança amb força (+2,88%, 1.160 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,724%.

Noticias relacionadas

contador