ep archivo   fachada del edificio de la bolsa de madrid en el dia 79 del estado de alarma en que el
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat aquest dimarts amb guanys moderats (+0,43%, 8.944,30 punts). El selectiu s'ha anat desinflant al llarg de la jornada enfront de les alces del començament de la sessió, quan ha arribat a tocar els 9.000 punts. Els inversors tenen l'esperança que el pitjor de la crisi bancària ja hagi passat, i l'absència de sorpreses negatives des que divendres esclatés la preocupació per Deutsche Bank contribueix al bon to. No obstant això, la por i la incertesa pel que pugui passar segueixen molt presents.

  • 11.733,80
  • 0,71%

Dins de l'IBEX han destacat les alces en Cellnex, Repsol, IAG i Aena i les caigudes en Rovi, Merlin, Solaria i Colonial.

El to més o menys calmat a aquest costat de l'Atlàntic arriba després que ahir Wall Street visqués una sessió sense ensurts i acabés tancant amb signe mixt, mentre que a Àsia la jornada ha estat igualment dispar, encara que amb predomini dels números verds.

L'agenda d'avui inclou poques referències rellevants, més enllà d'una breu intervenció de la present del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, durant la qual no ha fet cap declaració sobre política monetària ni sobre la situació dels bancs. Els inversors esperen les dades més importants de la setmana que arribaran entre dijous i divendres, amb el PCE als EUA, el PIB d'Alemanya, els PMI de la Xina o l'IPC de la zona de l'euro.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX 35, els experts de Bolsamanía subratllen que els nivells que cal vigilar les properes sessions són els 9.100 punts per dalt i els 8.502 punts per baix. "La superació dels 9.100 seria el primer pas per veure el final de la correcció actual", indiquen.

PENDENTS DE CELLNEX

Un altre cop Cellnex (+1,63%) torna a ser el focus d'atenció. Després que la setmana passada el fons TCI N'arribés a una participació del 9% i demanés el cessament del president i de dos consellers, ahir dilluns la companyia va anunciar el nomenament d'Anne Bouverot com a presidenta no executiva en substitució de Bertrand Kan, que continuarà mantenint el seu càrrec de conseller independent.

Tot i això, el fons TCI ha demanat la sortida de Kan del Consell i Jonathan Amouyal ha assenyalat que és "molt poc habitual que un expresident del consell d'administració romangui com a conseller, una vegada que se li ha demanat que marxi".

El fons TCI ha assenyalat la setmana passada que "el procés de contractació d'un nou conseller delegat ha estat mal manejat pel Consell i ha resultat en un progrés insuficient per reclutar un reemplaçament adequat", fet que ha fet que perdi "la confiança en Bertrand Kan (president), Peter Shore (independent) i Alexandra Reich (nomenat per GIC) com a consellers efectius”.

TAMBÉ ES PARLA D'ALIBABA

Alibaba és notícia avui per diversos motius. D'una banda, pel fet que el seu fundador, Jack Ma, hagi tornat a ser vist a la Xina més d'un any després de la darrera aparició. Ma va desaparèixer de la vida pública a finals del 2020 després del seu xoc amb les autoritats financeres xineses, que finalment van frustrar l'OPV de la seva empresa de financeres tècniques, Ant Group.

Aquesta reaparició pot haver tingut alguna cosa a veure amb l'anunci que ha fet la companyia aquest dimarts. Així, ha comunicat que dividirà l'empresa en sis grups empresarials, cadascun amb capacitat per captar finançament extern i sortir a borsa. Cada grup estarà dirigit pel seu conseller delegat i consell d'administració.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0837 dòlars (+0,38%). El petroli puja un 0,55%. El Brent se situa als 78,58 dòlars i el WTI, als 73,23 dòlars.

L'or avança un 0,85% (1.970 dòlars) i la plata es revalora un 0,89% (23,35 dòlars).

El bitcoin posa a prova els 27.000 dòlars (26.895 dòlars) després de la demanda a Binance, mentre que l'ethereum també s'enfila fins als 1.740 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,56%.

Noticias relacionadas

contador