L'IBEX35 ha tancat amb pèrdues moderades aquest dilluns (IBEX: -0,66, 9.431,90 punts) després del tancament positiu de divendres passat. Dins del selectiu espanyol han destacat les pujades en Grifols, Telefónica i Solaria i les caigudes en Colonial i Merlin Properties, així com en Logista.
- 11.467,30
- 0,24%
Avui els mercats no compten amb la referència de Wall Street ja que se celebra el 'Juneteenth' (Dia de la fi de l'esclavatge als EUA). Per tant, la sessió tindrà molt poques referències tant a l'altra banda de l'Atlàntic com a aquest.
ACOSTAMENT XINA-EUA
La jornada de dilluns arrenca amb els moviments d'acostament entre els Estats Units i la Xina al focus. El secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, es va reunir aquest diumenge amb el ministre d'Afers Estrangers xinès, Qin Gang, on és la primera visita d'un secretari d'Estat nord-americà a la Xina des del 2018.
Durant la seva visita, els dos van acordar tornar a trobar-se properament a Washington com a part de les línies de comunicació que les dues potències volen mantenir obertes.
Tant la Xina com els EUA van qualificar de "sinceres" les converses, que van durar set hores i mitja, molt més del previst.
Aquest dilluns, Blinken s'ha assegut amb el màxim responsable de la diplomàcia xinesa, Wang Yi, el segon dia de la seva missió per estabilitzar els llaços bilaterals. Blinken parlarà en una conferència de premsa aquest dilluns a la nit abans d'abandonar Pequín.
MÉS BANCS CENTRALS
L'absència de referència avui no impedeix que, al llarg de la setmana, hi hagi cites importants. Així, l'atenció torna a centrar-se en els bancs centrals, com la setmana passada, encara que aquesta tindrà com a protagonista el Banc d'Anglaterra (BoE), que s'espera que dijous elevi tipus en 25 punts bàsics.
També es reuneixen al llarg de les properes jornades els bancs centrals de Suïssa, Noruega i Turquia.
Abans de la reunió del BoE, dimecres se sabrà l'IPC del Regne Unit del maig, per al qual s'espera una moderació fins al 8,5% des del 8,7% del mes d'abril. Tot i això, la clau tornarà a estar en la taxa subjacent, que a l'abril va escalar fins al 6,8% des del 6,2%, marcant màxims des d'abril de 1992. En aquesta ocasió, el consens espera que la inflació subjacent es moderi fins al 6,7%.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0926 dòlars (-0,08%). El petroli baixa un 0,9%. El Brent se situa als 76 dòlars i el WTI, als 71,13 dòlars.
L'or cau moderadament (-0,32%, 1.964 dòlars), igual que la plata (-0,15%, 24,09 dòlars).
El bitcoin cotitza als 26.416 dòlars i l'ethereum, als 1.718 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,767%.