ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 15 de enero de 2024 en 20240510132910
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i Europa tanquen amb signe mixt a l'inici d'una setmana clau als mercats, que estarà marcada pels resultats empresarials, les dades d'inflació a Europa, la reunió de la Reserva Federal i les xifres d'ocupació als Estats Units. El selectiu espanyol cedeix a tancament un 0,43%, fins als 11.117 punts, amb Merlin i Aena liderant les compres i IAG, Bankinter i Grifols a la cua.

  • 11.581,00
  • 0,35%

Això després d'una setmana que va estar caracteritzada per les caigudes al sector tecnològic nord-americà, i durant la qual l'IBEX va aconseguir pujar un 0,7%. El selectiu espanyol inicia aquest dilluns des dels 11.165 punts.

A Àsia, després de les fortes pèrdues de les últimes sessions, el Nikkei japonès ha repuntat més del 2% i ha liderat els guanys a la regió. Per part seva, els futurs nord-americans pugen un 0,4%, liderats pel Nasdaq.

REFERÈNCIES DE LA SETMANA

Pel que fa a les referències de la setmana, han presentat resultats Elecnor, Heineken i Philips, així com altres companyies com Ebro Foods o McDonald's, mentre que Acciona, Acciona Energía i Vocento ho han fet al tancament.

Dimarts, la intensitat informativa pujarà de manera important, amb la primera estimació del PIB del segon trimestre a Espanya, Alemanya i França, i l'IPC preliminar del juliol a Espanya i Alemanya. A més, publicaran resultats Unicaja, Indra, ACS, Grifols, Airbus, Colonial, Ferrovial, BP, Intesa i Microsoft.

Dimecres, es publicarà l'IPC preliminar del juliol a la zona euro i l'informe ADP d'ocupació als Estats Units. A més, la Reserva Federal (Fed) celebrarà la reunió de política monetària, en què pot obrir la porta a una primera rebaixa dels interessos al mes de setembre. Al capítol de resultats, coneixerem els de BBVA, CaixaBank, Telefónica, Amadeus, Aena i Meta (Facebook).

De cara a dijous, serà el Banc d'Anglaterra el que celebri la reunió monetària, i publicaran resultats Cellnex, Fluidra, Volkswagen, Adidas, ING, BNP Paribas, Apple, Amazon i Intel.

Finalment, divendres es publicaran les dades d'ocupació del juliol als Estats Units i IAG, Cellnex, ArcelorMittal, BMW, Ferrari i Exxon publicaran els resultats.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

Per anàlisi tècnica, “un tancament de l'IBEX per sobre dels 11.264 punts seria el senyal que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.469 punts, màxims anuals. Si aconseguís superar aquests nivells, és probable que poguéssim veure una extensió de les pujades fins al nivell dels 12.000 punts", assegura César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per sota, el suport que no perdrem de vista és als 10.800 punts. No apreciarem un senyal de debilitat mentre es mantingui per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,7% (79,76 dòlars), l'euro es deprecia un 0,36% (1,0817 dòlars) i l'unça d'or cedeix un 0,34% (2.372 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,17% i el bitcoin cotitza al voltant dels 68.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador