ep bolsa  el ibex 35 rebota un 16 en la media sesion y cotiza por encima de los 8400 enteros
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat en negatiu, però ha retallat pèrdues al tram final del dia (-0,36%; 7.583,60 punts) mentre la resta d'índexs europeus també han baixat de manera moderada. Wall Street cotitza mixt després que ahir les borses van acabar amb alces de l'1% a l'altra banda de l'Atlàntic impulsades pels resultats empresarials millors del previst. I Netflix es dispara més d'un 10% hours després de sumar més de 2 milions de subscriptors i superar expectatives.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Les dades d'inflació han estat les més seguides de la sessió, juntament amb els resultats de Tesla, que es publicaran després del tancament dels Estats Units.

De moment, s'ha conegut l'IPC del setembre al Regne Unit, que ha escalat fins al 10,1%, superant les expectatives, i més tard s'anunciarà l'IPC definitiu de la zona de l'euro del mateix mes ha marcat un nou rècord en el 9,9% interanual, gairebé en línia amb el 10% esperat. A més, la inflació subjacent també ha tocat màxims mai vistos, en arribar al 4,8% al novè mes de l'any, taxa que suposa cinc dècimes més que a l'agost.

"És probable que les xifres d'inflació alimentin una narrativa de pujades més grans de tipus per part del BCE la setmana que ve, i del Banc d'Anglaterra a principis de novembre, en un moment en què els rendiments dels bons han continuat pujant i el mercat britànic s'ha vist assetjat per l'agitació política", comenten els experts de CMC Markets al seu informe diari de mercats.

Aquest dimarts, el Banc d'Anglaterra es va desmarcar de les informacions que afirmaven que està estudiant la possibilitat d'endarrerir l'inici del programa de venda d'actius a causa de la recent agitació al mercat de bons del Regne Unit. El BoE ha presentat un pla de venda de gilts a curt termini a partir de l'1 de novembre, després de presentar els detalls del nou pla fiscal del Regne Unit el 31 d'octubre. A més, el govern britànic estudia elevar els impostos a bancs i energètiques per augmentar la recaptació.

Junts amb Netflix, ahir també va publicar resultats a l'altra banda d'Atlàntic Goldman Sachs, que va tancar la jornada amb alces del 2% després de superar expectatives. Segons Stephen Innes, director gerent de l'SPI Asset Management, hi ha indicis incipients que la composició de l'activitat mundial pel que fa a la inflació està millorant. "Els beneficis del sector bancari nord-americà suggereixen que els balanços dels consumidors estan en un bon lloc", explica.

Així mateix, és notícia de les últimes hores que Apple està retallant la producció de l'iPhone 14 Plus a causa de la feble demanda, segons revela The Information citant dues persones involucrades a la cadena de subministrament de la companyia. L'empresa amb seu a Cupertino, Califòrnia, ha dit almenys a un fabricant a la Xina que aturi immediatament la producció de components de l'iPhone 14 Plus, segons la informació.

FLUIDRA, ENAGÀS...

A Espanya, ha destacat la caiguda de Fluidra, després que aquest dimarts, després del tancament, anunciés que retalla les previsions per al tercer trimestre i revisa les de tot l'any. La companyia espera ara que les vendes del tercer trimestre se situïn al voltant dels 520 milions, un 7% menys.

Cal recordar que Fluidra és el pitjor valor de l'IBEX a l'any, amb descensos acumulats superiors al 70% amb les baixiades d'avui. Els analistes ja han assenyalat que la rebaixa de previsions és “una molt mala notícia”.

Així mateix, Enagás ha estat al focus, perquè està estudiant vendre actius, incloent-hi la seva participació del 30% en la nord-americana Tallgrass, per finançar la construcció de gasoductes. Així ho ha reconegut el conseller delegat de l'empresa, Andrés Gonzalo, en una entrevista amb Bloomberg.

Fora d'Espanya han destacat les pujades en ASML, que avança amb força després de publicar resultats. La companyia va guanyar 1.700 milions al tercer trimestre, per sobre de les previsions.

L'IBEX ES FRENA DESPRÉS D'APROPAR-SE ALS 7.700

L'IBEX s'ha frenat a la resistència clau dels 7.700 punts.

A curt termini, l'índex ha cobert el buit alcista que va deixar aquest dimarts als 7.557 punts, tal com havia anticipat César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

La resistència clau continua sent als 7.700 punts i, després, als 7.800 punts. "Si supera aquest últim nivell, podríem acabar veient un atac al nivell dels 8.200 punts, preus on conflueix la mitjana de 200 sessions", indica Nuez

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 0,9787 dòlars (-0,65%). El petroli avança posicions. El Brent suma un 0,8% (90,76 dòlars) i el WTI, un 0,8% (83,49 dòlars).

L'or cau un 1% (1.637 dòlars), semblant a la plata (18,40 dòlars).

El bitcoin puja un 0,1% (19.198 dòlars) i l'ethereum, un 0,2% (1.299 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 4,088% i la del bo espanyol al 3,5%.

Noticias relacionadas

contador