L'IBEX 35 s'ha girat a la baixa i s'ha acabat aquest dilluns amb pèrdues després d'intentar superar la resistència dels 9.326 punts. El selectiu ha caigut un 0,30%, fins als 9.289 punts, després de marcar un màxim intradia als 9.382 punts. La resta de borses europees també han tancat amb caigudes. Això després que la darrera part de la setmana passada fos molt favorable després de l'aprovació del sostre de deute als Estats Units, i que el selectiu espanyol aconseguís acabar divendres amb un saldo acumulat del +1,37%.
Dins l'índex han destacat les alces en Rovi, Merlin, Acciona i Telefónica. Al costat negatiu, Sabadell, Aena, Sacyr i Logista han estat els més baixistes. Al Mercat Continu, ha cridat l'atenció el fort rebot en Deoleo enmig de la notícia que diverses empreses estan interessades per la companyia.
- 11.473,90
- 0,33%
RETALLADA D'UN MILIÓ DE BARRILS AL JULIOL
Els inversors del Vell Continent han estat pendents avui del petroli després de la reunió de l'OPEP+ d'aquest diumenge. No hi ha hagut retallades de producció, però Aràbia Saudita ha dit que retallarà la seva oferta de cru en 1 milió de barrils diaris al juliol, situant la producció al nivell més baix dels últims anys. Això, després de les últimes caigudes registrades als preus del cru, que han reaccionat amb alces del 5% a la decisió, encara que ara es moderen. El barril Brent puja en aquests moments un 1,7%, fins als 77,43 dòlars, i el WTI, un 1,6%, fins als 72,9 dòlars, després d'un rebot inicial molt més destacat.
La mesura del membre més important de l'OPEP+ s'ha produït a costa de cedir terreny a dos aliats clau: Rússia, que no es va comprometre a retallar més la producció, i Unió dels Emirats Àrabs, que es va assegurar una quota de producció més alta per al 2024. El ministre saudita d'Energia, el príncep Abdulaziz bin Salman, va dir que "farà el que sigui necessari per donar estabilitat a aquest mercat".
L'altre focus del dia està posat a la publicació dels PMI serveis del mes de maig a Europa i als EUA. El PMI serveis d'Espanya cau fins a 56,7 des de 57,9, per sota del 58,7 esperat pel mercat. A la zona de l'euro, baixa fins a 55,1 des de 55,9, xifra que porta a un PMI integrat que cau fins a 52,8 des de 53,3.
Al Japó i la Xina també s'ha publicat aquesta referència. El PMI serveis nipó del maig ha pujat fins a 55,9 des de 55,4, però s'ha situat per sota del previst (56,3). A la Xina, el PMI serveis ha millorat fins a 57,1 des de 56,4, per sobre del que s'anticipava.
L'agenda d'aquest dilluns inclou també la Conferència de Desenvolupadors d'Apple, que s'estén fins al dia 9 i en què està previst que es presentin les noves ulleres virtuals, tal com va fer la setmana passada Meta. A més, la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assenyalat, davant la Comissió d'Afers Econòmics del Parlament Europeu, que "les nostres decisions portaran els tipus a nivells prou restrictius".
L'IBEX SUPERA RESISTÈNCIES
L'IBEX s'ha girat a la baixa després d'intentar superar la resistència de 9.326 punts. Si aconsegueix deixar-la enrere, podríem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims anuals que va dibuixar, el 20 d'abril passat, als 9.539,8 punts. Si els arribés a superar, podria continuar amb la seva escalada fins al nivell dels 10.000 punts, indiquen els experts de Bolsamanía.
Per sota, el suport que cal vigilar és als 8.967 punts. Només veurem un senyal de feblesa en la sèrie de preus amb l'abandonament d'aquest nivell, indiquen els analistes de Bolsamanía.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0708 dòlars (+0,02%). L'or rebota un 0,19% (1.973 dòlars) i la plata perd un 0,51% (23,62 dòlars).
El bitcoin cedeix un 2,8% (26.456 dòlars) i l'ethereum, un 2,6% (1.855 punts).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,689%.