ep archivo   vista de varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 21 de octubre de 2022
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Guanys moderats a l'IBEX 35 (+0,4%, 8.360), única borsa europea a tancar a l'alça aquest dimecres, a l'espera que la Reserva Federal (Fed) 'mogui fitxa'. La jornada ha estat absolutament marcada per la decisió de tipus del banc central nord-americà, que es coneixerà a les vuit del vespre hora espanyola. El veredicte arribarà després de la sorpresa positiva de l'IPC dels EUA en la sessió passada, que es va moderar al novembre fins al 7,1% enfront del 7,7% d'octubre i del 7,3% previst. La inflació subjacent també es va comportar millor del que s'esperava, ja que va baixar al 6% des del 6,3% previ i enfront de l'estimació del 6,1%.

  • 11.953,20
  • 1,36%

S'espera que avui la Fed, i més davant d'aquesta dada, freni el ritme de pujades de tipus i opti per un increment de 50 punts bàsics. Tot i això, més enllà del que decideixi aquest dimecres, el que interessa saber és què farà després i durant quant de temps es mantindran els tipus a nivells alts.

"Continuem esperant una pujada de tipus de 50 punts bàsics, però hi ha el risc del que expliqui Powell", apunta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. "És possible que no estigui tan disposat a alimentar els mercats amb una perspectiva 'dovish' per als tipus a mesura que ens endinsem el 2023", avisa

Al costat de la Fed, sens dubte la referència més rellevant del dia, avui s'han publicat més dades macro importants, com ara l'IPC del Regne Unit (es modera al 10,7% des de l'11,1%) i l'IPC d'Espanya del mes de novembre (frena al 6,8%). A més, a nivell empresarial, Inditex centra l'atenció dels inversors a Espanya, amb la publicació dels seus comptes dels nou primers mesos de l'exercici fiscal (va guanyar un 24% més, fins als 3.095 milions, i va registrar un rècord durant el trimestre estanc ).

Dins de l'IBEX han destacat precisament les pujades en Inditex, a més de les alces de Grifols (estudia la venda d'actius per 2.000 milions, segons publica Cinco Días). Al costat negatiu, els pitjors són ArcelorMittal, Acerinox, IAG i Santander (Morgan Stanley n'ha baixat el preu objectiu).

BONA FIGURA DE L'IBEX

L'IBEX va tancar aquest dimarts amb alces del 0,83%, fins als 8.327 punts, i està donant forma a una bona figura, explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"El selectiu espanyol podria estar donant forma a un retrocés temporal a la mitjana de 200 sessions. Atents a un tancament per sobre dels 8.540 punts, ja que podríem acabar veient un canvi de tendència a mitjà termini", comenta Nuez.

Per sota, el primer nivell de suport és als 8.200 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,01,0658 dòlars (+0,26%). El petroli puja un 2%. El Brent ja se situa per sobre dels 82 dòlars i el WTI cotitza als 77,2 dòlars.

L'or cedeix moderadament (1.822 dòlars), al contrari que la plata (24,1 dòlars).

El bitcoin avança més d'un 2% (18.122) i l'ethereum, més d'un 1,4% (1.336 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,49%.

Noticias relacionadas

contador