ep paneles de valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 19 de mayo de 2022 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta d'índexs europeus han mantingut el bon to aquest dijous (IBEX: +0,68%, 8.388; DAX: +0,79%; CAC: +0,47%; FTSE MIB: +0,63%; FTSE 100: +0,11%). Avui tanca Wall Street per la festivitat d'Acció de Gràcies i això contribueix a la calma. Recordem que les borses hi obren demà només mitja sessió (fins a les set de la tarda hora espanyola) a causa del Divendres negre.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Dins del selectiu espanyol han destacat les alces en Fluidra, Colonial, Rovi i Meliá. Al costat negatiu, el pitjor ha estat Sabadell, encara que amb retallades moderades.

El contingut de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), que es van publicar ahir, contribueix a aquesta tranquil·litat. Aquestes van mostrar un possible fre a la pujada dels tipus d'interès, ja que "una majoria substancial dels participants va considerar que una desacceleració en el ritme de pujades probablement seria aviat apropiat".

Ara falta per veure si aquest sentiment es plasma a la propera reunió de desembre, en què finalment es pot produir la desacceleració després de quatre alces consecutives de 75 punts bàsics realitzades per l'organisme.

A l'Àsia també han dominat els números verds aquesta matinada després dels avenços d'ahir a l'altra banda de l'Atlàntic. El banc central de Corea del Sud ha apujat els tipus en 25 punts bàsics. A més, el Japó ha publicat els PMI manufacturer i serveis del novembre. El primer ha caigut per sota de 50 (nivell que marca la diferència entre contracció i expansió) i per sota del previst (49,4). El segon ha quedat al costat de 50, descendint des de 53,2. També a Àsia, cal destacar que Anwar Ibrahim ha estat nomenat primer ministre de Malàisia després d'un prolongat període de bloqueig electoral.

L'agenda d'aquest dijous inclou l'IFO alemany de novembre (l'ànim de l'economia i la confiança milloren) i les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE) que plantegen una possible pausa a la pujada de tipus si hi ha una recessió profunda. Als Estats Units, a causa del festiu, no hi ha referències.

Així mateix, avui hi ha hagut reunió del Riksbank, que ha pujat tipus en 75 punts bàsics i ha anticipat més alces el 2023. Els analistes de Danske Bank esperen que porti a terme una pujada més de 25 punts bàsics el febrer de l'any que ve, cosa que posaria fi al cicle d'alces al 2,75%.

Per part seva, Turquia ha rebaixat tipus en 150 punts bàsics, fins al 9%, alhora que ha anunciat que posa fi al cicle de flexibilització de la política monetària per l'increment dels riscos d'inflació.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0407 dòlars (+0,12%). El petroli, mixt. El Brent se situa als 85,18 dòlars i el WTI, als 77,98 dòlars.

L'or avança un 0,67% (1.757 dòlars) i la plata suma un 0,8% (21,54 dòlars).

El bitcoin cotitza als 16.600 dòlars i l'ethereum, als 1.200 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,689%.

Noticias relacionadas

contador