ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 23 de mayo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 salva els 9.500 punts 'in extremis' (-1,44%, 9.502 punts) després d'haver perdut aquest nivell durant els últims compassos de la sessió. Així mateix, la resta de borses europees registren pèrdues destacades a la primera jornada borsària del mes d'agost. Això després que el selectiu espanyol tanqués aquest dilluns el mes de juliol amb un guany mensual del 0,5%.

  • 11.659,20
  • 0,35%

Als Estats Units, els índexs de Wall Street cotitzen amb sort desigual després que els principals índexs nord-americans s'anotessin guanys mitjans del 3% el mes de juliol, amb el Nasdaq tornant a liderar els avenços.

En aquest mercat, els inversors centren la seva atenció a l'informe d'ocupació del juliol, que es coneixerà divendres. El mercat projecta que els Estats Units hagin creat uns 184.000 nous llocs de treball al setè mes de l'any, enfront els 209.000 creats al juny. D'altra banda, el sector manufacturer de la primera economia del món s'ha contret per novè mes consecutiu.

A Àsia, les borses han registrat guanys generalitzats. El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia ha mantingut els tipus d'interès al 4,1%. A més, el PMI manufacturer de la Xina s'ha situat el juliol al territori de contracció.

Les dades d'activitat manufacturera del juliol a Espanya han mostrat que el sector continua ancorat a la desacceleració, mentre a la zona euro les xifres indiquen que s'encamina a una recessió perllongada. A més, l'atur de la zona de l'euro es va mantenir el juny al 6,4%, mínims històrics.

Al capítol de resultats empresarials, el banc britànic HSBC ha impulsat de manera destacada els seus beneficis i ha aprovat un nou pla de recompra d'accions de 2.000 milions de dòlars.

A Espanya, Isidro Rubiales substituirà com a conseller delegat d'Unicaja Manuel Menéndez. Es culmina així la remodelació de la cúpula del banc després de l'acord d'integració amb Liberbank.

Dins de l'IBEX 35, Meliá Hotels, Indra, Unicaja i Rovi han estat els únics valors que no ha tancat la sessió en vermell, mentre que els valors més baixistes han estat BBVA, Santander, Sacyr i Sabadell.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "està consolidant nivells després de superar, dijous passat, els màxims anuals", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El selectiu podria estar donant forma a un retrocés temporal al nivell dels 9.600 punts abans de decidir-se per canalitzar les pujades cap als 10.000 punts. No descartem que pugui assolir aquests preus al llarg del mes d'agost. El primer nivell de suport es troba als 9.389 punts.

Només amb l'abandonament d'aquest nivell de preus ens plantejaríem una complicació del magnífic aspecte tècnic. Una mica més avall, als 9.170 punts, hi ha el suport clau que no perdrem de vista”, afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli cau de manera moderada després del ral·li que ha registrat durant les últimes setmanes. El cru Brent cedeix un 0,6%, fins als 84,92 dòlars, després de revalorar-se més d'un 14% el juliol. Per part seva, l'euro es deprecia un 0,28%, fins als 1,0962 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta notablement fins al 4,043%, i l'unça d'or cau un 1,3%, fins als 1.981 dòlars. Finalment, el bitcoin cedeix un 1%, fins als 28.870 dòlars.

Noticias relacionadas

contador