ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 24 de julio de 2023 en madrid espana el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses europees tanquen amb signe mixt i mal comportament del nostre selectiu aquest dimarts (IBEX: -0,25%, 9.519). Això, després que ahir la jornada fos molt calmada a banda i banda de l'Atlàntic. Això sí, l'IBEX va viure un dia una mica més mogut pel resultat electoral de diumenge. Després d'arrencar amb retallades que van superar l'1%, el va acabar amb caigudes lleus del 0,29%.

  • 11.659,20
  • 0,35%

Dins l'IBEX han destacat les alces en ArcelorMittal, els bancs i Logista. Al costat negatiu, han cridat l'atenció les caigudes en Inditex, IAG, Repsol i Naturgy. Al Mercat Continu, Berkeley ha rebotat amb ganes després d'enfonsar-se ahir un 38% pel resultat electoral.

Els inversors estan pendents que a Espanya es pugui acabar formant govern, però no serà una cosa 'd'avui per demà'. Les empreses d'inversió internacionals creuen que hi haurà repetició d'eleccions cap a finals d'any, però no és una cosa que contempli l'actual govern, que confia aconseguir els suports necessaris.

Deixant de banda aquesta circumstància, l'atenció torna a centrar-se en els resultats, que sens dubte són el 'gran assumpte' d'aquesta setmana, i també els bancs centrals. Avui publiquen comptes empreses espanyoles mitjanes i grans empreses europees, com ara Unilever. A més, als Estats Units es coneixeran els de Microsoft i Alphabet.

Pel que fa als bancs centrals, aquest dimarts comença la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed) les conclusions de la qual es coneixeran demà, a partir de les 20.00 hores. Es preveu que pugi tipus en 25 punts bàsics més, però també que plantegi que aquest serà l'últim increment d'aquest cicle d'alces. Veurem si això es compleix.

A més, avui dimarts s'ha publicat l'IFO alemany del juliol. L'índex de clima empresarial cau a 87,3, pitjor del que estava previst, i se suma als mals PMI d'ahir. A més, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha revisat les seves previsions de creixement del PIB d'Espanya per als cursos següents, i ara espera un avanç del 2,5% el 2023, que es troba 1 punt per sobre de la seva estimació anterior, mentre que preveu el mateix creixement per al 2024, del 2%.

FORTES PUJADES A LA XINA PER LA REUNIÓ DEL POLITBURÓ

Les borses xineses han pujat aquesta matinada amb força, amb alces properes al 4% per al Hang Seng de Hong Kong, després que Pequín s'hagi compromès a intensificar les mesures per impulsar l'economia xinesa.

Els principals líders de la Xina han promès "ajustar i optimitzar les polítiques de manera oportuna" per al sector immobiliari, elevant la feina estable a un objectiu estratègic, juntament amb altres promeses per impulsar la demanda de consum intern i resoldre els riscos del deute local.

Tot això, en el marc de la reunió del Politburó, l'òrgan clau de presa de decisions de màxim nivell del Partit Comunista de la Xina. Presidit pel president Xi Jinping, l'òrgan ha dit que implementarà una política "contracíclica" i s'aferrarà en gran mesura a una política monetària prudent i a una política fiscal proactiva, segons la lectura publicada dilluns a la nit de la reunió trimestral.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,1048 dòlars (-0,2%). El petroli cau lleugerament. El Brent se situa als 83,41 dòlars i el WTI, als 79,58 dòlars.

L'or gairebé no es mou (1.965 dòlars) i la plata suma un 0,6% (24,87 dòlars).

El bitcoin cotitza als 29.223 dòlars, mentre que l'ethereum és als 1.859 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,88%.

Noticias relacionadas

contador