ep varios paneles con valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 14 de febrero de 2022 en
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha recollit beneficis i ha baixat un 0,74%, fins als 8.550,60 punts, després dels forts avenços de la jornada passada, que van portar el selectiu espanyol a polvoritzar la resistència dels 8.510 punts gràcies a l'acostament entre Rússia i Ucraïna. Cal destacar, des dels mínims del 7 de març fins als màxims d'ahir, el selectiu espanyol ha rebotat més del 18%. Un moviment similar al de la resta de borses europees, que han baixat més de l'1% de mitjana.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Les vendes s'han justificat pels dubtes sobre el compromís de Rússia, que va dir ahir que reduiria les operacions militars.

Encara que l'exèrcit rus ha començat a traslladar algunes de les seves tropes a Ucraïna des de les zones properes a Kíiv a posicions a altres llocs d'Ucraïna, el secretari de premsa del Pentàgon, John Kirby, ha advertit que els moviments de tropes no equivalen a una retirada, sinó a un reposicionament tàctic.

Al costat de la guerra, les dades macro han estat els grans protagonistes de la jornada. A Espanya, s'ha publicat la inflació del març, que es dispara fins al 9,8%, el nivell més alt des del 1985. És interessant destacar els comentaris que va fer aquest dimarts el famós president de BlackRock, Rob Kapito, que ha avisat de els efectes dramàtics de la inflació i de com tota una generació està aprenent què significa patir l'escassetat.

Avui també s'han publicat la dada final del PIB dels Estats Units el quart trimestre (va pujar un 6,9%) i l'informe d'ocupació de la consultora ADP, avantsala de l'informe d'ocupació del març que es coneixerà aquest divendres a l'altra banda d'Atlàntic. Segons ADP, l'economia nord-americana va crear 455.000 llocs de treball al mes passat, gairebé en línia amb els 450.000 esperats i els 475.000 que s'anticipen per a la dada de divendres.

Wall Street també recull beneficis després de les revaloracions a la jornada passada, mentre que a Àsia la sessió s'ha vist dominada per les pujades, amb l'excepció del Nikkei.

El Banc del Japó segueix comprant bons i fins i tot n'ha intensificat les compres, cosa que segueix alimentant les caigudes en el ien. Al Japó s'han publicat les vendes al detall, que baixen un 0,8% al febrer, primera caiguda en cinc mesos i dada pitjor del que s'esperava. A més, Nintendo ha baixat amb força (-5%) perquè ha decidit retardar una altra vegada el llançament del seu videojoc 'The Legend of Zelda'.

L'IBEX I ELS SEUS VALORS

L'IBEX 35 va oferir aquest dimarts un "molt bon senyal tècnic" en aconseguir superar la resistència del curt termini que presentava als 8.510 punts. "El selectiu espanyol s'enfronta a la mitjana de 200 sessions. Estarem molt pendents de la superació de la resistència dels 8.912 punts, ja que ens confirmaria un canvi de tendència. El primer nivell de suport es troba als 8.274 punts", expliquen els experts de Borsamania.

Dins l'índex, han destacat avui les alces en Solaria (després d'enfonsar-se ahir un 8%), Grifols i PharmaMar. En negatiu, IAG, Santander i Fluidra han estat els més baixistes. Cal destacar que el banc va dir aquest dimarts després del tancament que podria incrementar les provisions per a insolvències a causa de la guerra.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1164 dòlars (+0,71%). El petroli puja un 3%, amb el Brent als 113,76 dòlars i el West Texas als 107,52 dòlars.

L'or avança un 1,1%, fins als 1.940 dòlars, i la plata puja un 1,6%, fins als 25,14 dòlars.

El bitcoin es deixa un 1,5%, fins als 47.036 dòlars, i l'ethereum cedeix un 1,9%, fins als 3.370 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,362%, mentre que la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys continua repuntant i escala ja a l'1,579%.

Noticias relacionadas

contador