Guanys destacats per a l'IBEX 35 (+1,28%, 8.836,30 punts), en una setmana que estarà marcada per la reunió del Banc Central Europeu (BCE) de dijous i per la publicació de l'IPC dels Estats Units divendres. Aquest dilluns l'agenda està força tranquil·la (se celebra la festivitat de Pentecosta i tanquen alguns índexs) tot esperant aquestes dues cites que seran determinants per a l'esdevenir de la renda variable.
- 11.656,60
- 0,39%
Dins de l'IBEX han destacat les pujades en els bancs (amb Sabadell al capdavant, seguit de BBVA, CaixaBank i Santander) i Repsol, que ha rebut una pujada de valoració del mateix CaixaBank.
Al costat negatiu, pocs títols, entre els quals IAG, Rovi i Acerinox, que ha confirmat a la CNMV la suspensió de les converses preliminars per fusionar-se amb Aperam, que finalment no han arribat a bon port.
Tot Europa s'ha decantat per les alces després que a Àsia hagin predominat els números verds aquesta matinada. Ha parlat el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, que ha dit que la principal prioritat del banc central és donar suport a l'economia i ha subratllat el seu compromís infrangible de mantenir un estímul monetari "potent".
A més, prossegueix la reobertura econòmica a la Xina, cosa que és una bona notícia tant per al gegant asiàtic com per a la cadena global de subministrament. Per part seva, Wall Street ha iniciat la setmana amb un rebot de l'1%, després de les pèrdues mitjanes de l'1% registrades la setmana passada.
TORNA EL PETROLI DE VENEÇUELA A EUROPA
El petroli baixa a prop de l'1%, encara que segueix a preus molt elevats (Brent: -0,6%; 118,93 dòlars) després que l'Aràbia Saudita hagi pujat els preus de les vendes de cru al juliol.
Així, ha elevat el preu oficial de venda (OSP) del seu cru lleuger àrab a Àsia fins a una prima de 6,50 dòlars enfront de la mitjana de les referències d'Oman i Dubai, des d'una prima de 4,40 dòlars al juny, segons va informar diumenge el productor estatal de petroli Aramco.
D'altra banda, avui és notícia que els Estats Units deixaran que Eni i Repsol enviïn petroli de Veneçuela a Europa a canvi de deute, segons informa Reuters. El volum de petroli que s'espera que rebin Eni i Repsol no és gran, va dir una de les persones, i qualsevol impacte als preus mundials del petroli serà modest.
A més, Repsol també és notícia perquè Sacyr ha anunciat que ven la seva participació del 2,9% i surt del seu capital.
D'altra banda, Ferrovial ha comprat finalment a Carlyle la seva participació al consorci de la Terminal 1 de l'aeroport JKF amb una inversió prevista de 1.140 milions de dòlars.
VOT DE CONFIANÇA A JOHNSON
El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, es podria enfrontar aquest mateix dilluns a un vot de confiança, segons informen els mitjans internacionals.
Per desencadenar aquest procés, cal que el 15% dels legisladors conservadors (o 54 dels 360 diputats tories actuals) escriguin cartes a Graham Brady, president del Comitè 1922 que supervisa els desafiaments al lideratge del partit.
Brady ha anunciat avui que s'ha superat aquest llindar.
La votació tindrà lloc aquest dilluns a partir de les sis de la tarda, encara que no s'espera un resultat final fins a les nou del vespre tocades.
RETIRADA D'ARANCELS
Avui es torna a parlar de la intenció dels Estats Units d'anar retirant els aranzels a la Xina. La secretària de Comerç dels Estats Units, Gina Raimondo, va dir aquest diumenge a CNN que el president Joe Biden havia demanat al seu equip que estudiï l'opció d'aixecar alguns aranzels a la Xina que va imposar l'expresident Donald Trump, per combatre l'elevada inflació actual.
"Ho estem estudiant. De fet, el president ens ha demanat que ho analitzem. I per això estem en el procés de fer-ho per a ell i haurà de prendre aquesta decisió", va dir Raimondo quan se li va preguntar sobre si el govern de Biden està sospesant aixecar els aranzels a la Xina per alleujar la inflació.
D'altra banda, avui es parla als Estats Units d'Amazon, que executa el seu 'split' (desdoblament d'accions) de 20 accions per una. A més, Apple celebra entre aquest dilluns i divendres la seva Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC), que s'espera que se centri en el programari.
ALTRES MERCATS
L'euro canvia a 1,0690 dòlars (-0,27%). L'or cau un 0,2% (1.846 dòlars) i la plata avança un 0,8% (22,10 dòlars).
El bitcoin es revalora un 4,3% (31.305 dòlars) i l'ethereum, un 3,5% (1.880 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 3,03% i la del bo espanyol puja al 2,47%.