ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 22 de julio de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 tanca amb guanys moderats i recupera els 11.200 punts aquest dimarts (+0,76%; 11.202 punts), després de girar-se a la baixa aquest dilluns al tram final del dia, mentre els inversors descompten nombroses referències econòmiques i empresarials. Les borses europees també pugen de manera moderada.

  • 11.581,00
  • 0,35%

Wall Street va tancar amb signe mixt i les borses asiàtiques han seguit aquesta estela d'indefinició. Els futurs nord-americans tampoc no donen pistes, ja que cotitzen amb caigudes molt moderades del 0,1%.

REFERÈNCIES DE LA JORNADA

Ahir, després del tancament de mercat, van presentar els seus resultats companyies com Acciona, Acciona Energía (les dues lideren l'IBEX després de les xifres), Gestamp, Vocento, Realia, OHLA i Renta 4.

I avui la intensitat informativa puja de manera important, amb la primera estimació del PIB del segon trimestre a Espanya, Alemanya i França, i l'IPC preliminar del juliol a Espanya i Alemanya.

L'economia espanyola va mantenir el creixement i el PIB va avançar un 0,8% al segon trimestre i va accelerar tres dècimes el seu avenç interanual, fins al 2,9%. A més, el PIB de la zona euro va augmentar a un ritme del 0,3% durant el mateix període.

Pel que fa a la inflació, l'IPC espanyol va baixar sis dècimes al juliol, fins al 2,8%, pels costos de llum i aliments més baixos. L'IPC subjacent també s'ha moderat i ha baixat fins al 2,8% interanual.

A l'escena empresarial, han publicat resultats Unicaja (és el valor més baixista de l'IBEX, -5%), Indra (també cedeix posicions, -1,98%), Prosegur, FCC, Dia i altres empreses més petites com Ercros i Deoleo. També han publicat ACS (+4,37%, lidera el selectiu), Grifols i Colonial, entre d'altres, i després del tancament de Wall Street ho faran Microsoft i Ferrovial.

Pel que fa a Grifols, cal destacar que la CNMV ha suspès la cotització de la companyia després que la farmacèutica admetés "una incorrecta comptabilització" en els comptes del primer semestre en relació amb la venda de Shanghai RAAS.

ALTRES REFERÈNCIES ALS PROPERS DIES

Dimecres, es publicarà l'IPC preliminar del juliol a la zona euro i l'informe ADP d'ocupació als Estats Units. A més, la Reserva Federal (Fed) celebrarà la reunió de política monetària, en què pot obrir la porta a una primera rebaixa dels interessos al mes de setembre. També tindrà lloc la reunió del Banc del Japó (BoJ). Al capítol de resultats, coneixerem els de BBVA, CaixaBank, Telefónica, Amadeus, Aena i Meta (Facebook).

De cara a dijous, serà el Banc d'Anglaterra el que celebri la reunió monetària, i publicaran resultats Cellnex, Fluidra, Volkswagen, Adidas, ING, BNP Paribas, Apple, Amazon i Intel.

Finalment, divendres es publicaran les dades d'ocupació del juliol als Estats Units i IAG, Cellnex, ArcelorMittal, BMW, Ferrari i Exxon publicaran els resultats.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

L'IBEX 35 va començar la setmana atacant, sense èxit, la resistència clau del curt termini que presenta als 11.264 punts. "Atents a aquests preus. Si aconsegueix superar-los es confirmaria una millora tècnica que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.469 punts, màxims anuals", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquests preus deixaria la companyia amb el camí obert perquè puguem veure una continuació de les pujades fins al nivell dels 12.000 punts. Per sota, hem comentat comentant que el suport que no hauríem de perdre de vista és als 10.800 punts. Només amb l'abandonament d'aquest nivell de preus es confirmarà una complicació del seu aspecte tècnic”, afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,55% (78,5 dòlars), l'euro es deprecia un 0,12% (1,0805 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,2% (2.384 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix al 4,169%, i el bitcoin retalla fins als 66.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador