ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 20 de mayo de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i la resta de borses europeeses retallen posicions de forma generalitzada a aquestes hores (IBEX: -1,02%, 11.279 punts). Això, després que ahir les places tanquessin al Vell Continent amb signe mixt i moviments poc significatius. La sessió va estar marcada pel festiu de Wall Street a causa del Labor Day. Avui les places hi tornen a obrir. Els índexs dels Estats Units cotitzen amb pèrdues superiors a l'1% i de més del 2% en el cas del tecnològic Nasdaq.

  • 11.684,70
  • -0,16%

A Àsia, han predominat els números vermells aquesta matinada. Avui s'ha conegut la inflació d'agost de Corea del Sud, que es va moderar al nivell més baix, en termes interanuals, des del març del 2021. L'IPC del país va registrar un augment del 2% interanual, baixant des del 2,6% de juliol i en línia amb les expectatives. En termes mensuals, l'IPC va pujar el 0,4%, lleugerament per sobre del 0,3% previst.

Amb aquesta dada, la sessió d'avui comptarà amb referències destacades, encara que no massa. A Espanya s'ha publicat l'atur del mes d'agost, que augmenta en 21.884 persones. A més, a l'altra banda de l'Atlàntic, s'han donat a conèixer les dades del sector manufacturer del mes d'agost, que milloren, encara que menys del que esperava el consens i es mantenen en contracció.

MASORANGE, SABADELL I BBVA, EDREAMS...

Des del punt de vista empresarial, el més destacat és l'ERO que planeja fer MasOrange i que afectarà 795 treballadors, el 9,5% de la plantilla.

Des del punt de vista empresarial, eDreams ha publicat resultats del primer trimestre de l'exercici fiscal 2025, amb unes pèrdues d'1,2 milions enfront del benefici de 4,1 milions del mateix període del 2024. Puja un 1,5% a la borsa.

També cal destacar que el moviment s'ha reactivat al voltant de l'OPA de BBVA sobre Sabadell. Ahir, el ministre Carlos Cuerpo va reiterar la seva oposició a l'operació. Avui, BBVA ha informat que ha rebut l'autorització de la Prudential Regulation Authority del Regne Unit per a la presa de control indirecte de TSB, filial de Sabadell.

Igualment, és rellevant que Grifols ha comunicat que ajorna fins a nou avís el seu Capital Markets Day, que estava previst per al proper 10 d'octubre.

Avui també s'està parlant que Cuerpo té intenció de presentar aquest dimecres el nou governador del Banc d'Espanya, ja que ha sol·licitat una compareixença al Congrés. Com sabeu, s'estudia el nom del ministre José Luis Escrivá, però tot indica que no hi haurà consens polític.

ATENTS A UN POSSIBLE DESCAS EN L'IBEX

Els experts de Bolsamanía adverteixen que els alts nivells de sobrecompra que podem apreciar en la sèrie diària de preus de l'IBEX ens conviden a pensar en una parada al camí, per la qual cosa no descarten acabar veient un suport als 11.200-11.000 punts.

"Després d'un pas enrere, podríem veure-hi un nou atac a la resistència dels 11.469 punts, màxims anuals", comenten. Si aconsegueix superar aquests nivells, "és molt probable que puguem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 12.000 punts. Els bons nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual".

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,103 dòlars (-0,31%). El petroli cau ara amb ganes (-4%). El Brent se situa als 74,16 dòlars i el WTI, als 70,71 dòlars.

L'or cedeix (-0,5%, 2.514 dòlars) i la plata retalla un 2,88% (28,32 dòlars).

El bitcoin avança fins als 57.600 dòlars i l'ethereum se situa als 2.440 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,856%.

Noticias relacionadas

contador