ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press

Després dels forts descensos d'aquest dimarts a les places del Vell Continent, els índexs europeus acomiaden la jornada de dimecres amb signe mixt i amb un IBEX 35 incapaç de reaccionar (-0,05%, 11.377 punts). Les caigudes van ser del 2% de mitjana la jornada passada i, en el cas de l'IBEX, va perdre un 1,85%, fins als 11.382 punts.

  • 11.611,70
  • 0,19%

"El buit que va deixar aquest dimarts ens fa pensar en una continuació de les caigudes, que tranquil·lament es podrien estendre fins al nivell dels 11.200 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", adverteixen els analistes tècnics de Bolsamanía, que afegeixen que, ara mateix, el primer nivell de resistència de l'IBEX és als 11.667 punts.

"No obstant, per plantejar-nos el final de la correcció actual hauríem d'esperar la superació de la resistència dels 11.839 punts, màxims del buit baixista que va deixar el dia 6 d'aquest mes", afegeixen.

Dins del selectiu espanyol, Grifols i Solaria han estat els valors més alcistes i Puig, Cellnex i ACS (que ahir va publicar resultats), els que cauen més. Colonial i Merlin han reaccionat a l'alça després de les pèrdues d'ahir per la decisió del Govern d'acabar el règim fiscal de les socimis. Totes dues han plantat cara a l'Executiu i amenacen fins i tot anar-se'n d'Espanya si persisteixen aquests plans.

Sabadell i BBVA, per part seva, no s'han mogut de manera cridanera després que ahir la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) anunciés, després del tancament, que ha acordat l'inici de la segona fase de l'anàlisi en relació amb l'OPA, cosa que complica l'operació en dilatar els terminis. L'organisme ha pres aquesta decisió en entendre que "l'operació requereix una anàlisi en més profunditat" a causa de "la seva afectació potencial al manteniment de la competència efectiva".

Així mateix, des del punt de vista macro, el més rellevant de la sessió ha estat l'IPC dels EUA del mes d'octubre, que ha complert les previsions: la taxa general puja fins al 2,6% des del 2,4% i la subjacent s'ha mantingut al 3,3%.

Srijan Katyal, director global d'estratègia i serveis comercials de la corredoria internacional ADSS, destaca que "aquesta lectura ha alterat lleument el patró desinflacionari que hem observat als darrers mesos, però continua mantenint-se estable al voltant del nivell objectiu". "Aquest patró (juntament amb dades inesperadament febles del mercat laboral reportats a principis de mes) probablement tranquil·litzarà la Reserva Federal en el sentit que la reducció recent de 25 punts bàsics en la taxa d'interès va ser el curs d'acció correcte", afegeix. .

Per a Michel Lowy, cofundador i director executiu de SC Lowy, "la victòria del president Trump i la possible implementació dels seus aranzels comercials i retallades d'impostos possiblement tindran efectes inflacionaris". "Actualment, els mercats estan valorant una reducció de menys d'un punt percentual en les taxes d'interès per a fins de l'any que ve", adverteix.

DARRERE DELS PASSOS DE TRUMP

A l'altra banda de l'Atlàntic, tothom segueix molt pendent dels passos de Donald Trump, que, com va anticipar, ha elegit el multimilionari CEO de Tesla, Elon Musk, i l'empresari Vivek Ramaswamy per dirigir un nou Departament d'Eficiència Governamental. Aquest departament tindrà la tasca de desmantellar la burocràcia, reduir l'excés de regulacions, retallar despeses innecessàries i reestructurar les agències federals.

A més, Trump ha designat el presentador de Fox News i veterà de l'exèrcit Pete Hegseth com a Secretari de Defensa, mentre que l'exdirector d'intel·ligència nacional de Trump, John Ratcliffe, dirigirà l'Agència Central d'Intel·ligència. L'exgovernador d'Arkansas, Mike Huckabee, ha estat designat ambaixador dels Estats Units a Israel, i l'inversor immobiliari Steve Witkoff ha estat nomenat enviat especial per a l'Orient Mitjà.

Wall Street va finalitzar ahir la jornada en negatiu, durant una sessió de recollida de beneficis després de les darreres alces motivades pel triomf de Trump.

"El que podríem anomenar 'l'esperit animal del mercat' desfermat després de la victòria de Trump comença a esgotar-se, i probablement entarài en una segona etapa de reflexió i refredament, en començar a visualitzar-se que no tot serà bo, perquè menys baixades de tipus afectaran negativament a les valoracions (borses i bons) des d'una perspectiva de conjunt, però particularment més a la tecnologia”, valoren a Bankinter.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0569 dòlars (-0,5%). El petroli avança amb contenció. El Brent se situa als 72 dòlars i el WTI, als 68,21 dòlars.

L'or perd un 0,4% (2.596 dòlars) i la plata, un 0,18% (30,7 dòlars).

El bitcoin cotitza als 92.000 dòlars i l'ethereum, als 3.287 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys es modera lleugerament al 4,418% des del 4,41%.

Noticias relacionadas

contador