ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 9 de febrero de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat un 0,35% aquest dijous i supera la resistència més immediata que tenia als 9.310 punts (9.327 punts). Tot i això, els experts de Bolsamanía insisteixen que la correcció pot arribar en qualsevol moment atesa l'elevada sobrecompra que s'observa al selectiu. Dins de l'IBEX, Repsol ha tornat a repuntar després d'unes caigudes inicials que semblaven augurar una recollida de beneficis després d'uns resultats que han agradat als analistes (va guanyar un 70% més el 2022, fins als 4.251 milions).

  • 11.684,70
  • -0,16%

Junts amb Repsol, l'altre protagonista empresarial de la sessió a Espanya ha estat Grifols. La farmacèutica ha pujat després d'anunciar ahir, després del tancament, un pla d'estalvi de 400 milions que inclou 2.300 acomiadaments, 100 a Espanya.

A més de tot això, avui estan publicant resultats importants empreses a Europa, com ara Airbus, Nestlé, Orange o Renault, entre d'altres.

És notícia també el que ha passat amb ASML. Segons ha revelat la companyia, un exempleat va robar dades d'un sistema informàtic que l'empresa utilitza per emmagatzemar informació tècnica sobre la seva maquinària. La companyia holandesa de semiconductors ha informat, mitjançant un comunicat, que aquest treballador ja no forma part de la seva plantilla i que, tan aviat com van tenir coneixement del fet, van iniciar una revisió interna exhaustiva.

Fora de l'àmbit empresarial, aquest dijous segueixen 'colejant' les declaracions d'ahir de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, que va confirmar que a la reunió de març la pujada de tipus serà de 50 punts bàsics, deixant clar que l'organisme es manté ferm en la lluita contra la inflació.

Pel que fa a altres dades de l'agenda d'aquest dijous, l'índex de preus de producció del gener als Estats Units no ha agradat als inversors, perquè s'ha situat per sobre del que s'esperava al gener, cosa que indica que les pressions inflacionistes no han desaparegut.

A més, les peticions setmanals de desocupació es mantenen per sota de les 200.000, i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha baixat molt més del que s'esperava al febrer.

Finalment, cal destacar que David Malpass, el president del Banc Mundial que va ser nomenat sota el mandat de Donald Trump, ha anunciat que deixarà el càrrec al capdavant de l'organisme el proper 30 de juny, després de més de quatre anys a la institució. El seu mandat expirava a l'abril del 2024.

L'IBEX SUPERA RESISTÈNCIES

L'IBEX ha superat la resistència dels 9.310 punts.

"Si aconsegueix superar-la no canviaria gaire les perspectives tècniques del selectiu espanyol, i és que podria corregir exactament igual", afirma contundent César Nuez, analista de Bolsamanía, que fa temps que adverteix de possibles retrocessos a causa de l'elevada sobrecompra a l'índex espanyol.

"El primer nivell de suport es troba als 9.069 punts. Compte que un tancament per sota d'aquests preus, mínims de divendres passat, podria portar uns descensos fins al nivell dels 8.726 punts", assenyala.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0678 dòlars (-0,1%). El petroli, pla. El Brent se situa als 85,37 dòlars i el WTI, als 78,62 dòlars.

L'or, també pla (1.846 dòlars) i la plata puja lleument (21,61 dòlars).

El bitcoin cotitza als 24.900 dòlars després de disparar-se les últimes 24 hores i l'ethereum, als 1.720 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,882%.

Noticias relacionadas

contador