ep dos paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 15 de junio de 2022 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de places europees han pujat amb ganes aquest dijous (IBEX: +2,19%, 8.122,5; CAC: +1,66%; DAX: +2%; FTSE 100: +1,3% ) durant una jornada marcada per la crisi política al Regne Unit. El primer ministre, Boris Johnson, ha anunciat la seva dimissió després de l'allau de sortides que s'ha produït al Govern. Les borses, incloent-hi l'índex britànic, es mantenen, de moment, impassibles davant d'aquestes notícies, amb els inversors més preocupats per altres temes, com la inflació i el risc de recessió. La lliura, per la seva banda, remunta animada per la sortida del primer.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Dins de l'índex espanyol destaquen les pujades en Indra (+5,2% després d'haver anunciat que nomenarà nous consellers independents en una junta extraordinària), seguida per les acereries, els bancs i Repsol. Al costat més negatiu del selectiu només hi apareixen mitja dotzena de títols. Cellnex (-0,05%) i Enagás (-0,99%) són els pitjors, tot i que els descensos són moderats.

A aquest costat de l'Atlàntic, els inversors digereixen el contingut de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), en què es va reconèixer que seria probable una política "més restrictiva", si la inflació no baixa. Els participants van assenyalar que "un augment de 50 o 75 punts bàsics probablement seria apropiat a la propera reunió".

Aquest dijous s'han conegut les actes del Banc Central Europeu (BCE), que han permès constatar la intenció del BCE de pujar els tipus d'interès a 25 punts bàsics al juliol, ja que "no suposarà una diferència" a la inflació. A l'altra banda de l'Atlàntic s'han anunciat les dades d'ocupació ADP. La consultora ha canviat la metodologia i ha suspès la publicació de les referències previstes per al 7 de juliol i el 3 d'agost. Us recordem que demà es donarà a conèixer l'informe d'ocupació del juny als Estats Units.

ELS DUBTES SOBRE EL REBOT

Després que a la passada sessió l'IBEX no aconseguís mantenir el rebot, els experts de Bolsamanía es mostren prudents amb el selectiu malgrat les pujades d'avui.

"Va acabar l'equador de la setmana per sota dels mínims de dimarts i sembla que podria estendre el seu degoteig a la baixa a la recerca dels mínims del buit alcista que va deixar al mes de març als 7.783 punts. No apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 8.374 punts”, indiquen.

L'IBEX també va arrencar dimecres en positiu i amb ganes de recuperar el que havia perdut després de la patacada de dimarts, però a mig matí va passar a cotitzar pla i va estar intentant acabar en verd durant tot el dia, cosa que finalment no va aconseguir.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0161 dòlars (-0,19%). Els operadors estan cada cop més convençuts que la divisa única caurà per sota de la paritat amb el dòlar en un futur proper. La venda de l'euro ha esdevingut una de les operacions més populars, mentre que els estrategs, des de Nomura a HSBC, preveuen més pèrdues.

El petroli puja un 5%. El Brent se situa als 106,12 dòlars i el West Texas, als 104,2 dòlars.

L'or avança un 0,23% (1.740 dòlars) i la plata, un 0,4% (19,23 dòlars).

El bitcoin suma un 2,5% i es manté per sobre dels 20.000 dòlars (20.851 dòlars), i l'ethereum puja un 5,38% (1.218 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 2,998%.

Noticias relacionadas

contador