Suaus guanys per a l'IBEX 35 (+0,16%; 8.726,30 punts), que ha pujat aquest dimecres de manera més moderada que la resta de grans borses europees. En qualsevol cas, els índexs del Vell Continent han mantingut el ral·li alcista de principis d'any, en espera de conèixer aquest dijous l'IPC dels Estats Units del desembre.
- 11.382,60
- -1,85%
Dins del selectiu espanyol, Colonial, Grifols, que ha publicat dades positives d'un medicament, Solaria, Meliá i Naturgy (el fons IFM ha arribat al 14% del capital) han estat els títols més alcistes, mentre que Cellnex ha estat el més baixista després de conèixer-se la renúncia del conseller delegat.
A més, els inversors han recollit beneficis al sector bancari espanyol, després d'un inici d'any fulgurant. CaixaBank ha estat notícia després de confirmar el cessament del seu número 3, Juan Antonio Alcaraz, que ha estat substituït per Jaume Masana i dos directius més, que assumiran part de les seves funcions.
A L'ESPERA DE L'IPC DE DESEMBRE ALS EUA
Wall Street prolonga el bon to de la sessió de dimarts i a Àsia també han dominat els números verds aquesta matinada.
"La manca de comentaris 'hawkish' d'ahir de Jerome Powell va donar als mercats nord-americans l'excusa perfecta per aturar la tendència baixista", indica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. Tot i això, reconeix que Powell no va oferir en realitat pistes sobre el que pensa fer la Reserva Federal (Fed) amb els tipus.
El president de la Fed, que parlava en un acte a Estocolm, es va limitar a dir que frenar la inflació obligarà a continuar adoptant "mesures que no són populars", tot recordant que "l'estabilitat de preus és la base d'una economia saludable". Va evitar entrar en previsions concretes, com sí que van fer unes hores abans la presidenta de la Fed de San Francisco, Mary Daly, i Raphael Bostic, de la Fed d'Atlanta, que havien indicat que probablement la Reserva Federal apujarà tipus d'interès per sobre del 5 % i els mantindrà allà durant algun temps.
A l'agenda d'aquest dimecres no hi apareixen referències d'interès, amb els inversors esperant l'IPC del desembre dels Estats Units que es coneixerà aquest dijous i per al qual s'espera una baixada tant a la taxa general com a la subjacent.
"L'informe de l'IPC dels EUA d'aquesta setmana és ara el proper focus d'atenció en el marc de l'estira-i-arronsa que es lliura actualment, amb el mercat creient que la Reserva Federal haurà de retallar els tipus aquest any, mentre els funcionaris de la Reserva Federal insisteixen que no passarà res semblant", afegeix Hewson.
D'altra banda, se segueix parlant de la Xina, de la retirada de les restriccions sobre la Covid i de les tensions del gegant asiàtic amb aquells països que han decidit imposar mesures per controlar els viatgers que procedeixen de la Xina. La Xina ha dit que les normes que ha fixat Corea de Sud són "discriminatòries", mentre que Corea del Sud ha assenyalat que el 80% dels "casos confirmats importats" al país procedeixen de la Xina, segons informa CNBC.
Així mateix, aquest dimecres es parla que el Banc Mundial ha retallat les perspectives de creixement per a aquest any de manera considerable, advertint que el planeta està "perillosament a prop" de la recessió. Així, ha rebaixat les estimacions de creixement de l'economia mundial a l'1,7% per al 2023 des de la previsió anterior del 3%.
ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'IBEX "manté el biaix alcista del curt termini sense donar, de moment, ni el més mínim senyal de debilitat", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Un cop cobert el buit del juny, sembla que podria estendre les pujades fins al nivell dels 8.800 punts. Encara que hem de ser molt conscients dels alts nivells de sobrecompra que ofereix el selectiu espanyol després de les darreres pujades.
Cada dia que s'acosta als 9.000 punts, augmenten les possibilitats perquè acabem veient una correcció que saneja els guanys iniciats el 20 de desembre i que l'han portat a revalorar-se, des d'aleshores, més d'un 8%. El primer nivell de suport és als 8.365 punts”, afegeix aquest expert.
L'euro es canvia a 1,0752 dòlars (+0,17%). El petroli avança un 2%. El Brent se situa als 81,86 dòlars i el WTI, als 76,77 dòlars.
L'or es pren un respir (1.873 dòlars) i la plata cedeix un 1% (23,42 dòlars).
El bitcoin cedeix un 0,6% (17.354 dòlars) i l'ethereum, un 1% (1.325 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,58%.