ep archivo   paneles del ibex en el palacio de la bolsa de madrid a 22 de agosto de 2024 en madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 (-0,55%, 11.609 punts) i la resta de borses europees estenen les caigudes que es van veure ahir a les places del Vell Continent i que van ser superiors a l'IBEX per la pressió baixista dels bancs. L'IPC del setembre de la zona de l'euro es va moderar per sota del 2%, objectiu del Banc Central Europeu (BCE), i això porta el mercat a anticipar que aquest mes (la reunió serà el dia 17) el banc central podria tornar a retallar tipus. Això va pressionar a la baixa el sector bancari europeu i va arrossegar les borses a aquest costat de l'Atlàntic.

  • 11.467,30
  • 0,24%

Wall Street va tancar en negatiu, amb caigudes superiors per al Nasdaq (-1,53%). Això, després que, durant la tarda, la tensió geopolítica es disparés amb l'atac de l'Iran a Israel amb míssils. La notícia va provocar que el petroli comencés a pujar amb força. Aquest matí, el Brent i el WTI continuen avançant. El primer, un 0,8% (74,16 dòlars) i el segon, un 0,87% (70,51 dòlars).

A Àsia, la tensió també s'ha deixat notar i el Nikkei baixa un 2,18%. Tot i això, el Hang Seng, que ha tornat a cotitzar avui després del festiu d'ahir, s'ha disparat un 5,46% enmig de l'impacte favorable dels estímuls econòmics.

Els mercats a la Xina continental han seguit tancats aquest dimecres i romandran així la resta de la setmana a causa de la festivitat de la Setmana Daurada. Cal destacar que la Xina ha presentat una demanda davant l'Organització Mundial del Comerç (OMC) contra els aranzels imposats pel Canadà sobre els vehicles elèctrics i sobre l'acer i l'alumini procedents del gegant asiàtic, que van entrar en vigor aquest dimarts.

L'agenda d'aquest dimecres inclou la publicació de l'atur d'Espanya del setembre (puja en 3.164 persones, però amb l'increment mensual més baix des del 2007) i de la taxa d'atur de l'eurozona de l'agost (es manté al 6,4%). A l'altra banda de l'Atlàntic s'anuncien les sol·licituds setmanals d'hipoteques i l'enquesta ADP d'ocupació del setembre (el sector privat dels EUA va crear 143.000 llocs de treball), avantsala de l'informe d'ocupació que es coneix divendres.

A nivell empresarial, avui destaquen les fortes caigudes de Nike després de publicar ahir uns resultats del primer trimestre fiscal mixtos, reduir previsions per al segon trimestre i retirar les guies per a l'any.

ULL AMB UNA EXTENSIÓ DE LA CORRECCIÓ

L'IBEX va perdre ahir un 1,72%. “Durant aquests dos últims dies (dilluns i dimarts) hem vist com el selectiu espanyol cobria el buit alcista que va deixar, dijous passat, als 11.792 punts”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Nuez no descarta que el selectiu estengui la correcció actual, amb l'objectiu de cobrir el buit baixista següent que va dibuixar, el 17 de setembre passat, als 11.581 punts i fins i tot els 11.400 punts a curt termini.

“De moment es tracta només d'una correcció sana i el més normal és que puguem veure, en qualsevol moment, la tornada de les compres. La seva tendència principal continua sent clarament alcista”.

Dins del selectiu, destaquen les pujades en Solaria (+5,99%), Indra (+4%) i Grifols( +1,17%). Al costat de les retallades, Acciona Energía, Iberdrola i IAG n'han estat els pitjors.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,1047 dòlars (-0,18%). L'or cedeix un 0,75% (2.670 dòlars) i la plata puja un 0,8% (32 dòlars).

El bitcoin baixa fins als 61.800 dòlars i l'ethereum, fins als 2.460 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,788%.

Noticias relacionadas

contador