ep valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX 35 ha estès el seu fort rebot (+1,98%; 8.846,40 punts) després de tancar la sessió passada amb guanys destacats de l'1,36%, molt per sobre dels avenços de la resta de places del Vell Continent. Això després que ahir Wall Street acabés amb pujades properes a l'1% i que a Àsia hagin dominat clarament els números verds, amb avenços del 2% per al Hang Seng i de l'1% per al Nikkei. A més, Wall Street torna a registrar guanys destacats i continua recuperant-se de la correcció soferta al gener.

  • 11.953,20
  • 1,36%

A nivell empresarial, Ence s'ha disparat al Mercat Continu després de rebre un consell positiu de Berenberg, mentre Aedas Homes també ha descomptat de forma positiva, encara que molt més moderada, els seus resultats trimestrals.

Un altre valor que ha pujat amb moltíssima força al Continu ha estat la constructora OHL, seguida d'altres accions com Reig Jofre, Ezentis i Soltec.

Dins de l'IBEX, han destacat els guanys de Naturgy, malgrat un consell de venda de Bankinter; i els avenços de Ferrovial, després que Banc Sabadell n'hagi pujat la valoració fins a 30 euros.

Altres valors molt alcistes han estat Siemens Gamesa, després dels bons resultats de la seva matriu, Siemens Energy; Indra, Amadeus, IAG i Rovi.

A L'ESPERA DE L'IPC ALS EUA

La jornada d'aquest dimecres, novament, comptarà amb escasses referències macro en espera que demà es publiqui l'IPC dels Estats Units.

"L'atenció d'aquesta setmana continua centrant-se en les xifres de l'IPC del gener als EUA, i la major part del risc del mercat es valora en funció d'una lectura que podria situar-se a l'extrem superior de les expectatives. En conseqüència, existeix la possibilitat que una sorpresa a la baixa provoqui una forta reacció en sentit contrari”, assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

"Els membres del Consell de Govern del BCE s'han retractat de les interpretacions més agressives dels comentaris de la setmana passada de la presidenta del BCE, Christine Lagarde, i el membre francès del Consell de Govern, De Villeroy, ha suggerit que la reacció del mercat podria haver estat massa fort", afegeix Hewson.

Recordem que Lagarde va deixar oberta la porta a la setmana passada a pujades de tipus per part del BCE aquest any després d'una compareixença que va resultar confusa i que el mercat va rebre amb caigudes.

ELS GRANS TRENQUEN RESISTÈNCIES

Santander, BBVA i Telefónica van superar aquest dimarts resistències i això és una bona notícia per a l'IBEX que, de moment, es manté dins un moviment lateral.

Santander va perforar ahir la resistència dels 3,3535 euros; BBVA va tancar per sobre dels 5,833 euros; mentre que Telefónica va aconseguir deixar enrere els 4,2320 euros.

Pel que fa a l'IBEX, la seva primera resistència continua sent als 8.866 punts i el seu primer suport als 8.361 punts.

SEGUEIX LA TENSIÓ A UCRANIA

Al front geopolític, continuen els esforços diplomàtics a Europa per evitar un conflicte a Ucraïna. Després de la trobada entre Vladimir Putin i Emmanuel Macron, Rússia va desautoritzar el president francès en assenyalar que "el lideratge de l'OTAN el té un altre país".

Així, no és descartable que finalment Moscou faci una demostració de força després dels Jocs Olímpics d'hivern que s'estan celebrant a Pequín, sobretot després de la reforçada aliança entre el Kremlin i la Xina, després de la trobada entre Putin i Xi Jinping. Ara com ara, el mercat no està assignant una probabilitat gaire elevada a un conflicte bèl·lic a les portes d'Europa.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1432 dòlars (+0,16%). El petroli cau lleugerament després de les caigudes de dimarts, amb el Brent als 90,56 dòlars i el WTI als 89,05 dòlars.

L'or està pla (1.828 dòlars) i la plata baixa lleument (23,16 dòlars).

El bitcoin cotitza pla (43.971 dòlars) i l'ethereum puja un 2,6% (3.184 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,929% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins a l'1,084%.

Noticias relacionadas

contador