ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid en madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'IBEX 35 (-0,12%; 9.829 punts) i la resta de borses europees es prenen un respir aquest dimarts després de les últimes fortes pujades i han cotitzat amb tranquil·litat aquest dimarts. Dins l'índex espanyol han destacat les caigudes d'IAG, que avui ha celebrat el Capital Markets Day.

  • 11.967,90
  • 0,12%

Tot i això, els valors que pitjor ho han fet, un dia més, són Acciona Energía i Acciona, que han caigut per sobre del 4% després d'una venda accelerada d'accions a la filial renovable.

Al Continu, ho ha fet bé Grenegy, que igualment ha celebrat el seu Dia del Mercat de Capitals, que, com sabeu, és quan les empreses es reuneixen amb inversors i accionistes per explicar els seus plans. Tubacex ha celebrat també el seu avui i, fora d'Espanya, ha tingut lloc el Capital Markets Day de Siemens Energy.

SEGUEIX EL CULEBRÓ OPENAI

Microsoft va marcar aquest dilluns un nou màxim intradia en 378,78 dòlars després de l'anunci que contracta Sam Altman, exCEO d'OpenAI, per liderar un equip de recerca avançada d'intel·ligència artificial (IA).

El tema OpenAI segueix donant molt a parlar, després que la companyia acomiadés Altman divendres passat i que Microsoft, soci de la mateixa OpenAI en IA, hagi decidit que el contracta per posar-se al capdavant del seu propi equip.

650 treballadors de l'empresa (el 85% de la plantilla) van exigir ahir per escrit el retorn d'Altman com a conseller delegat i ara, segons informa Bloomberg, els grans inversors d'OpenAI, com Thrive Capital, Khosla Ventures i Tiger Global Management, intenten que el directiu torni a ocupar un lloc de lideratge.

Per la seva banda, el CEO de Microsoft, Satya Nadella, ha dit que no s'oposaria a la tornada, encara que també ha afegit que cal reformar l'estructura de governança de l'empresa.

"Crec que està molt clar que alguna cosa ha de canviar al voltant de la governança", va comentar en declaracions a CNBC. Cal recordar que Microsoft va signar un acord amb OpenIA per invertir-hi 10.000 milions de dòlars.

ACTES DE LA FED, ARGENTINA...

Deixant de banda aquest assumpte, avui l'agenda no ha inclòs dades macro d'especial rellevància a Europa, mentre que als Estats Units el més important serà el contingut de les actes de l'última reunió de la Fed, que es coneixerà a les 20.00 hora espanyola, ja amb les borses del Vell Continent tancades.

En menys d'un mes, l'IBEX s'ha revalorat ni més ni menys que un 11%

A més, cal destacar que ha comparegut Christine Lagarde, presidenta del BCE, que participa en un esdeveniment a Alemanya. La banquera central ha assegurat que els tipus d'interès al Vell Continent son a un nivell adequat per tornar la inflació a l'objectiu del 2%, sempre que es mantinguin per "un període prou llarg".

A això s'hi afegeix que avui se segueix parlant de l'Argentina. La Borsa argentina, que ahir va tancar per festiu, recollirà avui el triomf de Javier Milei. El president electe ha dit que ja estan negociant amb el Fons Monetari Internacional (FMI), amb què tenen un deute que ronda els 46.000 milions de dòlars.

Al pla empresarial, atents als comptes que publica avui Nvidia.

SENSE MOSTRES DE DEBILITAT

L'IBEX segueix ferm aquest dimarts després de pujar ahir dilluns un 0,79% i sumar un 4% la setmana passada. En menys d'un mes, el selectiu espanyol s'ha revalorat un 11%.

"A dia d'avui seguim sense veure-hi cap senyal de debilitat, encara que creiem que la correcció podria estar a prop. Els nivells de sobrecompra són molt alts", adverteixen els experts de Bolsamanía.

"Estarem molt pendents d'un tancament per sota dels mínims d'una sessió anterior. Aquest seria el senyal que ens podria mostrar una presa de beneficis sana. No descartem que pot buscar suport als 9.600-9.500 punts".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0923 dòlars (-0,13%). El petroli perd el 0,5%. El Brent se situa als 81,88 dòlars i el WTI, als 77,33 dòlars.

L'or avança un 1,1% (2.002 dòlars) i la plata suma el mateix (23,88 dòlars).

El bitcoin cau fins als 37.030 dòlars i l'ethereum se situa als 1.990 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,40%.

Noticias relacionadas

contador