ep valores del ibex 35 en los paneles del palacio de la bolsa de madrid a 28 de febrero de 2022 en 20220304123910
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX-35 i la resta de places europees han tancat amb importants alces aquest dimarts (IBEX: +2,98%, 8.614,60 punts; CAC: +3%; DAX: +2,8%). Les borses del Vell Continent han augmentat de manera important els seus guanys després que les converses cara a cara entre Ucraïna i Rússia hagin aconseguit avenços significatius.

  • 11.790,30
  • -0,92%

Ucraïna ha demanat a Rússia garanties de seguretat per renunciar a l'OTAN a la reunió d'Istanbul, mentre que Rússia ha dit que està disposada que Ucraïna entri a la UE si és neutral militarment. Moscou ha anunciat que redueix la seva ofensiva sobre les ciutats de Kíev i Txerníhiv, el que ha estat molt rebut pels inversors, ja que acosta la possibilitat d'un alto el foc.

Per part seva, la Unió Europea (UE) ha rebutjat per unanimitat pagar el gas procedent de Rússia en rubles.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

APLANAMENT DE LA CORBA DE TIPUS

Wall Street segueix comprant i estén el seu gran rebot des dels mínims del 8 de març, després que a Àsia s'hagi viscut una jornada amb predomini de números verds. El Banc del Japó ha seguit amb el programa de compra de quantitats il·limitades de bons a 10 anys al 0,25%. El ien ha caigut fins als 123,25 per dòlar, mentre s'acostava al nivell més baix en sis anys.

Els rendiments mundials dels bons es van estabilitzar aquest dilluns, amb els bons del Tresor nord-americà a 10 anys que es van tornar a situar per sota del 2,5%. Tot i això, l'aplanament de la corba va continuar, de manera que el pendent de la corba del Tresor nord-americà a 5 anys i 30 anys és ara inversa i, per tant, "un fort senyal d'una possible recessió a l'economia nord-americana", avisen els experts de Danske Bank.

La corba de rendiment alemanya ha seguit el moviment de la corba de rendiment nord-americà i també s'ha aplanat. Tot i això, el diferencial entre la perifèria i el nucli de la UE es manté força estable malgrat que el BCE ha posat fi al PEPP (programa de compres d'emergència pandèmica).

AIXÍ VA L'IBEX I ELS SEUS TÍTOLS

Pel que fa a l'IBEX, està superant resistències després que, a la jornada passada, s'acostés intradia als 8.510 punts per després desinflar-se i tanqués donant forma a "una figura d'esgotament".

"De moment es manté el rebot de les darreres setmanes, i és que no veurem un senyal de debilitat mentre segueixi cotitzant per sobre dels 8.200 punts", indiquen els analistes de Bolsamanía.

Dins de l'IBEX, han destacat les pujades en Bankinter (després d'una millora de Barclays, que ha revisat tot el sector bancari espanyol), amb Sabadell, BBVA i Santander.

També han avançat amb ganes Amadeus, CIE i Fluidra. Al costat negatiu, Solaria ha estat el valor més baixista (malgrat que avui Credit Suisse la inclou al seu grup de favorites entre les 'small caps' europees) juntament amb Almirall i Enagás.

Avui també s'ha parlat d'IAG (ha pujat malgrat la retallada de Morgan Stanley fins als 2,3 euros des dels 2,5 euros, alhora que ha anticipat un estiu complicat per a les aerolínies, igual que han fet Deutsche i BofA en els darrers dies), i de Telefónica (JP Morgan ha pujat el preu, mentre que l'operadora ha arribat a un acord amb DANZ per distribuir el paquet de partits de LaLiga).

DETALLS SOBRE EL PLA DE GOVERN

Aquí a Espanya, els inversors han conegut els detalls del pla de xoc per fer front a les conseqüències de la guerra que va avançar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, i que avui ha aprovat el Consell de Ministres.

El pla suposa ajuts de 16.000 milions d'euros, que inclouen 20 cèntims de descompte per litre de gasolina, una quantitat que ja es va pactar la setmana passada amb els transportistes.

Al mercat immobiliari, es va anunciar una limitació al 2% de la pujada dels lloguers fins al 30 de juny, mentre que les mesures també inclouen 10.000 milions més en crèdits ICO.

Pel que fa a altres aspectes destacats de l'agenda del dia, l'índex GfK alemany d'abril ha caigut fins al -15,5, pitjor del que s'esperava (-12) i que el -8,5 previ.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1110 dòlars (+1,2%). El petroli estén la seva correcció i baixa amb força, amb el Brent als 109,45 dòlars i el West Texas als 102,95 dòlars.

L'or perd un 1,5% (1,94 dòlars) i la plata es deixa un 2,2% (24,62 dòlars).

El bitcoin retrocedeix un 0,2% (47.923 dòlars) i l'ethereum puja un 1% (3.454 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,446% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins a l'1,508%.

Noticias relacionadas

contador