L'IBEX 35 ha tancat la sessió amb pèrdues moderades (-0,22%, 8.724,80 punts) i ha enllaçat cinc sessions consecutives en negatiu, durant les quals ha perdut un 2,33%. Dilluns es va deixar un lleu 0,03%; dimarts, un 0,89%; dimecres, un 1,18%; i aquest dijous va cedir un lleuger 0,04%.
- 11.688,20
- -0,28%
Dins l'índex, han destacat les pujades en Merlin Properties, Repsol i Colonial; i les caigudes en Telefónica i Acerinox, la gran protagonista de la jornada.
L'acereria ha estat suspesa de cotització a primera hora i posteriorment ha tancat amb retallades després de confirmar que negocia una fusió amb Aperam, filial d'ArcelorMittal, que ha pujat amb força al Mercat Continu.
Els inversors han conegut els PMI del sector serveis a Europa (a Espanya ha caigut a 56,5, però ha superat el previst), així com de les vendes al detall de la zona de l'euro.
Als Estats Units, l'informe d'ocupació del maig ha superat previsions, en mostrar la creació de 390.000 llocs de treball, cosa que reforça l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per frenar la inflació; i explica la mala rebuda que ha tingut per part de Wall Street, malgrat ser una bona dada econòmica.
BRAINARD NO ESPERA UNA PAUSA
La vicepresidenta de la Reserva Federal (Fed), Lael Brainard, va afirmar a la cadena nord-americana CNBC que "és poc probable que el banc central es prengui un descans a curt termini en el cicle actual d'augment de tipus d'interès".
Tot i que les polítiques de la Reserva Federal continuaran depenent de les dades, per a Brainard "el camí més probable serà que els augments continuïn fins que es controli la inflació".
"En aquest moment és molt difícil veure el cas d'una pausa. Encara tenim molta feina a fer per reduir la inflació fins al nostre objectiu del 2%", va dir Brainard.
EL PETROLI ES MANTÉ FORT
El petroli es manté fort (encara que ara cau moderadament) després de la decisió de l'OPEP d'augmentar la producció en 648.000 barrils. L'augment del bombament va ser molt reduït i deixa sense resposta la qüestió de si els Estats Units poden convertir l'Aràbia Saudita en un aliat en la seva campanya per aïllar econòmicament Rússia.
Només Aràbia Saudita i els Unió dels Emirats Àrabs tenen prou capacitat de reserva per compensar una part significativa de la bretxa de subministrament creada per les sancions a Rússia després de la seva invasió d'Ucraïna. El cru Brent avança un 2% i s'acosta als 120 dòlars per barril.
CITI I LES PÈRDUES PER L'ERROR
Citigroup podria registrar pèrdues d'almenys 50 milions de dòlars pel flaix crac que va provocar als mercats, a causa d'un error humà, a principis del mes de maig passat, segons informa Bloomberg citant persones familiaritzades amb l'assumpte. El banc encara comptabilitza les pèrdues derivades de l'operació errònia i la xifra final podria ser més gran.
Un operador de la unitat de negociació Delta One de l'empresa a Londres estava treballant des de casa durant un dia festiu el 2 de maig quan va afegir incorrectament un zero de més a una operació. L'error és un cop per a la consellera delegada, Jane Fraser, així com per al cap de renda variable de l'empresa, Fater Belbachir, que ha intentat augmentar els ingressos de Citigroup per la negociació d'accions.
ALTRES MERCATS
L'euro canvia a 1,0714 dòlars (-0,28%).
L'or cau un 0,8%, fins als 1.856 dòlars, i la plata cau un 1,5%, fins als 21,92 dòlars.
El bitcoin cedeix un 2,5% (29.431 dòlars) i l'ethereum es deixa un 3% (1.756 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança al 2,95% i la del bo espanyol puja al 2,42%.