L'IBEX 35 no para. El selectiu ha reconquerit els 9.500 punts i s'acosta als màxims de l'any als 9.580 punts (+0,31%, 9.510) després d'estendre els guanys d'aquest dimecres. Dins l'índex han destacat les alces en els bancs i en Inditex (Citi n'ha millorat el preu i la companya de sector H&M s'ha disparat després de publicar comptes). Al costat negatiu, el títol que més ha caigut ha estat Colonial, seguit de Redeia i Merlin.
- 11.651,60
- -0,22%
La resta de borses europees també es decanten pel verd mentre l'atenció se centra en la inflació. Això, després que ahir Powell, Lagarde i Bailey remarquessin la necessitat de continuar lluitant-hi a l'última jornada del Fòrum de Sintra.
I és que l'agenda d'aquest dijous ha inclòs com a dada més rellevant la publicació de l'IPC de juny d'Alemanya, que ha escalat al juny fins al 6,4% interanual, un 0,3% més respecte a la xifra registrada al mes anterior, del 6,1%.
A més, s'ha conegut la inflació d'Espanya del juny, que s'ha moderat a l'1,9% des del 3,2% del maig. Tot i que la taxa subjacent ha caigut de manera molt més moderada, fins al 5,9%.
A més, ha tornat a parlar Jerome Powell, president de la Fed, en el marc de la IV Conferència d'Estabilitat Financera organitzada pel Banc d'Espanya. El banquer central nord-americà ha advertit que "no cal ser complaent amb la resiliència del sistema bancari".
L'agenda també ha inclòs la lectura final del PIB nord-americà del primer trimestre, que s'ha elevat fins al 2% des de l'1,3%, per sobre de l'1,3% esperat. També s'hi han anunciat les peticions setmanals de desocupació, que han baixat fins a 239.000 des de 265.000, per sota del previst.
Des del punt de vista empresarial, a més d'H&M, ha estat notícia Renault, que ha pujat després de millorar previsions. A Espanya, FCC ha volat a la borsa després de llançar una OPA sobre el 7% del capital amb una prima del 38%.
Amb tot, les borses europees s'aferren al bon to a la vigília del tancament de mes, trimestre i semestre, després de les alces de dimecres i que els Estats Units acabéssin mixts i amb moviments moderats. Àsia ha viscut una jornada amb signe dispar. El ien japonès continua baixant. El governador del Banc del Japó, Kazuo Ueda, va donar ahir des de Sintra pocs indicis que les autoritats estiguin a prop de frenar les pèrdues recents de la divisa.
ELS BANCS DELS EUA APROVEN ELS TESTS D'ESTRÈS
Els grans bancs nord-americans han aprovat les proves d'estrès de la Reserva Federal (Fed), segons ha confirmat el banc central nord-americà en un comunicat publicat aquest dimecres.
"Els resultats de la prova d'estrès bancària anual demostren que els grans bancs estan ben posicionats per trampejar una recessió severa i continuar atorgant préstecs a llars i empreses fins i tot" a l'escenari més pessimista, ha explicat l'organisme monetari.
"Els resultats confirmen que el sistema bancari es manté fort i resistent", ha assenyalat el vicepresident de Supervisió, Michael S. Barr.
L'IBEX AVANÇA DESPRÉS D'ANUL·LAR EL BUIT BAIXISTA
L'IBEX va anul·lar ahir el buit baixista que va deixar dijous passat als 9.436 punts.
“Això és un bon senyal que ens fa pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 9.580 punts, màxims anuals”, indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "Si aconsegueix superar aquests preus, podríem veure una extensió de les pujades fins al nivell dels 10.000 punts", afegeix.
El primer nivell de suport es troba als 9.199 punts, mínims dibuixats aquest dilluns. El suport clau és als 8.967 punts. Es mantindrà viva la tendència alcista, mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus.
ALTRES MERCATS
L'euro canvia als 1,088 dòlars (-0,28%). El petroli cedeix un 0,4%. El Brent se situa als 73,67 dòlars i el WTI, als 69,18 dòlars.
L'or cau lleugerament (1.918 dòlars), igual que la plata (22,82 dòlars).
El bitcoin escala fins als 30.500 dòlars i l'ethereum intenta consolidar els 1.850 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,846%.