ep archivo   interior del palacio de la bolsa a 19 de julio de 2022 en madrid espana el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX-35 ha pujat amb força aquest dimarts i ha arrasat la resistència clau dels 8.235 punts. Després d'arribar a revalorar-se un 2% aquest matí, ha tancat amb un repunt de l'1,67%, fins als 8.325 punts. El selectiu es recolza per continuar guanyant en Repsol (gràcies a diverses millores de valoració i davant dels seus possibles plans d'inversió en renovables als EUA) i en els bancs (amb Santander al capdavant l'inici del programa de recompra d'accions). La resta de borses europees es mostren menys fortes, com va passar durant la sessió passada (DAX: +0,38%; CAC: +0,42%; FTSE 100: +1,05%; FTSE MIB: +1,04%).

  • 11.473,90
  • 0,33%

"El trencament dels 8.235 punts seria una demostració de força que podria portar uns guanys fins al nivell dels 8.540 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

El primer suport del selectiu espanyol és als 8.000 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquests preus", comenta.

PLUJA DE CITES

L'agenda d'aquest dimarts inclou les previsions econòmiques de l'OCDE, que ha elevat el creixement d'Espanya al 4,7% el 2022 i el rebaixa a l'1,2% el 2023. A més, la Comissió Europea (CE) publica la seva opinió sobre els pressupostos dels Estats de la UE. Així mateix, se celebra la XXIX Trobada del Sector Financer organitzada per ABC i Deloitte i en què participen els consellers delegats de Santander, BBVA, CaixaBank, Unicaja Banc i Sabadell. Onur Genç, CEO de BBVA, ha explicat en aquest fòrum que el banc tancarà aquest any amb 11 milions de clients.

A més, cal destacar a l'àmbit empresarial que la italiana Enel, matriu d'Endesa, ha presentat avui l'actualització del seu pla estratègic. A Espanya, hi ha roda de premsa dels sindicats per informar sobre la vaga de les dependentes d'Inditex a La Corunya, convocada per a aquest Divendres negre. També al nostre país, avui dimarts hi ha hagut subhasta de renovables.

Seguint amb el que passa aquí, l'assumpte del dia és l'acord de mesures entre bancs i govern per ajudar més d'un milió d'hipotecats. Tot i que encara falten alguns serrells que seran tancats aquest dimarts, abans que les mesures siguin aprovades pel Consell de Ministres, el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital ha confirmat que s'actuarà a "tres vies: millorant el tractament de les famílies vulnerables, obrint un nou marc d'actuació per a famílies de classe mitjana en risc de vulnerabilitat i facilitant l'amortització anticipada de crèdits i la conversió de les hipoteques de tipus variable a tipus fix”.

Als EUA, se segueix parlant del canvi de CEO a Disney, i de com van ser els treballadors els que es van revelar aquest cap de setmana per treure Bod Chapek, que es va assabentar de la seva destitució pels mitjans. Així mateix, Brussel·les ha fet la seva proposta per topar els preus del gas en 275 euros si es compleixen una sèrie de condicionants.

CONTINUA LA SAGNIA

Les criptodivises segueixen patint aquest dimarts, amb el bitcoin marcant mínims de dos anys als 15.480 dòlars (ara se situa en 15.774) i l'ethereum, per sota dels 1.100 (1.092 dòlars).Al mercat s'especula amb la possible fallida del bròker d'actius digitals Genesis.

Segons informa avui Bloomberg citant persones amb coneixement de l'assumpte, Genesis està lluitant per recaptar diners per a la seva unitat de préstecs i adverteix els inversors potencials que es pot haver de declarar en fallida si els seus esforços fracassen.

Genesis ha passat durant els últims dies buscant almenys 1.000 milions de dòlars en capital, cosa que inclou converses sobre una possible inversió de la borsa de criptomonedes Binance. La pressa pel finançament es va precipitar per una crisi de liquiditat al prestador després del sobtat col·lapse d'FTX.

ALTRES MERCATS: EL PETROLI FRENA LES CAIGUDES

El petroli ha frenat les últimes caigudes després que l'Aràbia Saudita hagi desmentit que l'OPEP+ tingui intenció d'augmentar la producció. El Brent se situa ara als 89,21 dòlars (+2,01%) i el WTI, als 81,58 dòlars (+1,92%).

L'or puja lleugerament (+0,09%, 1.741 dòlars) i la plata suma un 0,71% (21,02 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,771%.

Noticias relacionadas

contador