ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 1 de septiembre de 2023 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press

L'IBEX 35 continua caient. El selectiu espanyol ha tornat a retrocedir i ha cedit el suport dels 9.400 punts (-0,26%, 9.392 punts), nivell que ha perdut durant les primeres hores del dia. La resta de borses europees també han caigut en aquesta sessió de dimarts.

Tot això després d'un PMI serveis de Caixin a la Xina que ha caigut fins a 51,8 des de 54,1 a l'agost, el nivell més baix de l'any, i després d'uns PMI serveis a Europa que fan que l'economia de la zona de l'euro caigui al ritme més fort des del novembre del 2020. En concret, a Espanya, el sector serveis va caure fins a 49,3 des de 52,8, en què és la seva primera contracció en deu mesos.

A més, avui és notícia que el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha complert el que estava previst i ha mantingut els tipus al 4,10%. Demà tocarà el torn al Banc del Canadà, que s'espera que tampoc no toqui tipus.

  • 11.023,50
  • -0,39%

A més, avui se segueixen comentant les paraules d'ahir de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, amb el mercat molt expectant davant la propera reunió de tipus del 14 de setembre. Lagarde va evitar donar pistes sobre si el BCE mantindrà o apujarà els tipus aquest mes en un discurs a Londres, i es va centrar en els reptes de comunicació en un moment incert. També va reconèixer que l'organisme, a més d'altres bancs centrals, "va subestimar tant la dinàmica de la inflació com la persistència".

Als EUA s'han publicat les comandes de fàbrica del juliol, que han caigut un 2,1% respecte a l'augment del 2,3% del mes anterior i la reculada del 0,1% esperada pel consens.

A Espanya, i a l'àmbit polític, Carles Puigdemont ha parlat des de Brussel·les i ha imposat l'amnistia com a condició per a la investidura.

CURA AMB ELS 9.400 DE L'IBEX

Com ho hem dit abans, l'IBEX 35 acaba de perdre els 9.400 punts i els experts de Bolsamanía adverteixen que, si els perd, “és molt probable que puguem veure una extensió de les caigudes fins al nivell dels 9.200 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions".

"Per veure una millora tècnica hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 9.614 punts", indiquen els analistes de Bolamania. La superació d'aquests nivells faria pensar en un atac als màxims anuals situats als 9.741 punts.

Dins de l'IBEX han destacat la pujada d'Inditex (és compra per a BofA) i el mal rendiment de Grifols, malgrat una millora de preu objectiu de JP Morgan. Al costat de les retallades, Solaria, BBVA o Fluidra es troben entre els pitjors. Tot just un grapat de valors han tancat en positiu.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0726 dòlars (-0,63%). El petroli torna a pujar després que s'hagi conegut que l'Aràbia Saudita estendrà la retallada de producció voluntari. El Brent escala fins als 90 dòlars i el WTI, fins als 87,85 dòlars.

L'or baixa un 0,7% (1.952 dòlars) i la plata perd un 2,23% (24,01 dòlars).

El bitcoin es reafirma per sota dels 26.000 dòlars i l'ethereum, per sota dels 1.650.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,254%.

Noticias relacionadas

contador