Nova jornada d'elevada volatilitat per a l'IBEX 35, que ha aconseguit tancar en positiu (+0,41%; 8.512,20 punts) després de cotitzar en negatiu al tram final del dia. Les borses europees també han tancat en verd, encara que han moderat el seu avenç al compàs de Wall Street, que puja moderadament després de conèixer-se que el PIB nord-americà es va contreure un 1,4% al primer trimestre.
- 11.656,60
- 0,39%
Les darreres jornades han estat molt complicades, de molts nervis i també molta volatilitat. El temor davant de les decisions que puguin anar prenent els bancs centrals, i les notícies vinculades amb la guerra, mantenen en tensió els inversors. Mentrestant, aquests segueixen processant els resultats empresarials, que no paren de publicar-se en què està sent una setmana especialment intensa.
Dins de l'IBEX, el valor més alcista ha estat Repsol, que ha millorat el benefici fins als 1.392 milions, més del doble que un any abans, gràcies als preus del cru, que s'han disparat amb motiu de la guerra a Ucraïna. A més, la petroliera ha anunciat la intenció d'augmentar les recompres d'accions, fet que ha estat premiat pels inversors.
Sabadell també ha anunciat avui xifres i ha pujat lleugerament. Ha guanyat gairebé el triple al primer trimestre (213 milions) pels menors costos i els millors marges, tal com ha explicat l'entitat. A més a més, TSB ha tornat a contribuir positivament als comptes del grup, en aquest cas amb 19 milions d'euros.
Altres companyies destacades que han publicat les seves xifres han estat Mapfre i Atresmedia, encara que els dos valors han baixat després de confessar-se davant del mercat, de la mateixa manera que Cellnex ha patit després de publicar ahir les xifres i comentar que està interessada en les torres de Deutsche Telekom, però que no ampliarà capital per a aquesta hipotètica operació.
A la resta d'Europa, han anunciat xifres Barclays, Unilever i Sanofi, entre molts altres.
Fora del nostre país, Meta puja amb moltaforça després d'uns comptes que no compleixen expectatives. Tot i això, el nombre d'usuaris actius a Facebook ha repuntat fins als 1.960 milions, per sobre del previst, cosa que ha agradat als inversors. A més, el valor rebota des de suports després de marcar dimecres mínims de dos anys. Wall Street rebota al compàs dels guanys, encara que el mes d'abril està sent per oblidar a l'altra banda de l'Atlàntic.
PIB DELS EUA, INFLACIÓ A ESPANYA I ALEMANYA...
L'agenda d'aquest dijous també ha inclòs cites macro molt rellevants. El PIB dels EUA del primer trimestre ha mostrat una contracció de l'1,4% de manera inesperada, ja que el consens anticipava un creixement de l'1%. El creixement s'ha vist penalitzat pel dèficit comercial i la dada no ha agradat al mercat, encara que s'espera una tornada al creixement al segon trimestre.
A més, l'IPC d'abril a Alemanya ha pujat el 7,4% interanual fins a l'abril, màxim des del 1981 i per sobre del 7,2% esperat. També s'ha publicat la inflació del mateix mes al nostre país, que s'ha moderat fins al 8,4%. Igualment, s'ha conegut l'atur d'Espanya del març, que puja a 70.900 persones.
A Àsia, on la jornada s'ha saldat amb números verds generalitzats, el Banc del Japó s'ha reunit i, tal com s'esperava, ha mantingut la política monetària sense canvis.
"Sorprenentment, (el BoJ) ha reiterat que espera que 'els tipus d'interès a curt i llarg termini es mantinguin als nivells actuals o a nivells inferiors'. Aquestes tres últimes paraules són clau. El Banc del Japó està assenyalant, en contrast amb la Fed, que no té cap intenció d'endurir la política, malgrat el fort debilitament del ien des del començament d'any, i sembla estar relaxat davant la perspectiva de nous descensos", comenten els experts de CMC Markets al seu informe diari.
CONTINUA VIGENT L'ENVOLUPANT BAIXISTA
César Nuez, analista de Bolsamanía adverteix que l'envolupant baixista que va dibuixar aquest dimarts continua vigent.
"Per ser optimistes, hauríem d'esperar que anul·li la mala figura de dimarts. Per això hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 8.704 punts", explica.
ALTRES MERCATS
L'euro canvia a 1,0495 dòlars (-0,56%). El petroli puja un 1% després que Alemanya hagi obert la porta a embargar el cru rus. El Brent se situa als 106,26 dòlars i el West Texas, als 103,54 dòlars.
L'or avança un 0,1%, fins als 1.890 dòlars, i la plata baixa un 1,2% (23,20 dòlars).
El bitcoin guanya un 0,9% (39.014 dòlars) i l'ethereum, un 0,5% (2.861 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,871% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins a l'1,91%.