L'IBEX 35 ha tancat amb caigudes moderades aquest divendres (-0,43%, 9.438 punts), en línia amb la resta de borses europees. Després de pujar un 0,04% dilluns, un 0,85% dimarts, un 1,31% dimecres i un 0,26% aquest dijous, el selectiu espanyol ha tancat la setmana amb guanys del 2,05%. Tot plegat, després d'unes sessions durant les quals totes les borses mundials ho han fet bé gràcies a la publicació d'una bona dada d'IPC dels Estats Units del mes de juny.
- 11.656,60
- 0,39%
Dins de l'IBEX han destacat les pujades en Rovi (+3,6%), Ferrovial i Logista i les caigudes en Fluidra (-8%), Solaria i Repsol.
Aquest divendres ha estat marcada per la publicació dels resultats del segon trimestre d'alguns dels principals bancs nord-americans. Avui han anunciat les seves xifres JP Morgan (dispara el benefici un 67%), Citigroup i Wells Fargo. Dimarts de la setmana que ve es coneixeran els comptes de Bank of America i de Morgan Stanley i, dimecres, s'anunciaran els de Goldman Sachs.
A banda de les xifres empresarials, la jornada no ha comptat amb referències macro especialment determinants. A l'altra banda de l'Atlàntic s'ha anunciat l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan, que ha pujat el juliol fins a 72,6 des dels 64,4 punts anteriors.
DUES VEGADES?
A les pujades d'aquesta setmana a les borses ha tingut molt a veure la possibilitat que s'estudia ara, després de l'última dada d'IPC dels EUA, que la Reserva Federal (Fed) freni els increments de tipus després de l'aquest mes, que seria el darrer.
Tot i això, Christopher Waller, governador de la Fed, espera que el banc central hagi de pujar els tipus almenys dues vegades aquest any. "Veig necessàries dues pujades més de 25 punts bàsics en el rang objectiu en les quatre reunions que queden aquest any perquè la inflació segueixi avançant cap al nostre objectiu", ha declarat.
Mentrestant, James Bullard ha dimitit com a president de la Fed a Saint Louis per convertir-se en el degà d'una escola de negocis universitària.
COBRINT BUITS
L'IBEX arriba al final de la setmana cobrint el buit baixista que va deixar el 6 de juliol passat. "Un cop anul·lat aquest buit, és important que anul·li també el del 5 de juliol que va dibuixar als 9.588 punts", assenyalen els analistes de Bolsamanía.
Si aconsegueix anul·lar aquest segon buit, millorarien molt les perspectives tècniques del selectiu espanyol i ens faria pensar en un atac als màxims anuals als 9.658 punts. "La superació d'aquests preus ens faria pensar en un atac als 10.000 punts", afegeixen els experts de Bolsamanía.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,1237 dòlars (+0,12%). El petroli cau un 1,6%. El Brent se situa als 80,1 dòlars i el WTI, als 75,67 dòlars.
L'or cedeix lleument (-0,06%, 1.962 dòlars) i la plata puja un 0,65% (25,11 dòlars).
El bitcoin puja i supera els 31.000 dòlars i l'ethereum es relaxa després de conquistar els 2.000 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,801%.