Santander ha estat aquest dimecres més protagonista que mai. Primer, perquè ha presentat els seus resultats trimestrals (guanya 5 vegades més durant el període malgrat un càrrec de 530 milions). I segon, perquè durant la passada jornada va ser l'artífex de les alces a contra corrent de l'IBEX, que va aconseguir superar els màxims anuals situats als 8.740 punts i tancar als 8.756 punts.
- 11.435,00
- -0,28%
L'índex espanyol, que ha tancat amb alces del 0,49% (8.799 punts), té ara els 9.000 punts en el focus -"sembla molt probable que acabem veient un atac a aquest nivell", diuen els analistes de Bolsamanía-, mentre que Santander va aconseguir ahir deixar enrere la resistència dels 2,9785 euros, i avui ha superat la següent als 3,0680 euros.
Amb tot, el banc càntabre ha pujat un 2,70% després de disparar-se durant la passada sessió un 5%. Al costat positiu, han destacat també les fortes alces en Indra, que ha liderat l'IBEX amb una revaloració del 6,82%, després d'anunciar ahir al tancament una millora del 255% en el seu benefici net.
Naturgy, que igualment ha publicat xifres, també ha tancat al capdamunt de l'índex, al costat d'altres títols com Bankinter, Sabadell i Meliá. A la banda de les caigudes, han destacat les retallades de més del 4,22% en Solaria i del 3,21% en Siemens Gamesa. Les renovables acusen aquesta presumpta pèrdua d'interès al sector després que Ecoener hagi comunicat que retarda la seva sortida a borsa i que ara preveu captar la meitat de capital.
Fora d'Espanya, destaquen els comptes de Deutsche Bank, que es dispara un 5% en borsa després de presentar el seu millor benefici trimestral en set anys.
ATENTS A LA FED I ALS RESULTATS
L'altra gran cita de la jornada seran les conclusions de la reunió de la Reserva Federal (Fed), que es coneixeran ja amb les borses del Vell Continent tancades. No s'esperen novetats, però indiscutiblement serà molt interessant el que hagi de dir el banc central nord-americà.
"Probablement sigui una reunió sense incidents durant la qual la Fed mantindrà intacta la política monetària i no donarà nous senyals polítics. A principis d'aquest mes, el president Powell va declarar que l'economia nord-americana es troba en un punt d'inflexió. Des de llavors, els dades econòmiques han seguit apuntant a una sòlida recuperació econòmica", indiquen els experts de Danske Bank.
"Suposant que la Fed es mantingui clarament 'en el missatge', tot tornarà a ser com de costum poc després", afirma Jeffrey Halley, analista d'Oanda, referint-se a la continuació de les pujades en la renda variable.
A més de la Fed, a l'altre costat de l'Atlàntic es coneixeran resultats molt rellevants, com els de Facebook o Apple. Per la seva banda, Microsoft, que va presentar comptes després del tancament d'aquest dimarts, cau un 3% a Wall Street, mentre que Alphabet, que també va anunciar els seus, puja més d'un 4%.
PRIMER GRAN DISCURS
El president Joe Biden pronunciarà aquest dimecres el seu primer gran discurs sobre l'Estat de la Unió. El seu discurs consistirà en exposar el Pla de les Famílies Americanes, un pla d'1,8 bilions de dòlars per a la cura dels nens, l'atenció sanitària i l'educació.
"Mentre que el pla anterior era una inversió en capital físic, el pla American Families és una inversió en capital humà. S'espera que el pla de Biden costi al voltant d'1,8 bilions de dòlars, a més del pla d'infraestructures, i que es financi amb l'augment dels impostos individuals dels nord-americans rics", explica Danske Bank.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia a 1,2067 dòlars. El petroli puja lleument, fins als 66,48 dòlars el Brent i als 63,05 dòlars el West Texas.
L'or i la plata cauen fins als 1.766 dòlars (-0,7%) i als 25,964 dòlars (-1,7%), respectivament.
El bitcoin cedeix un 1%, fins als 54.355 dòlars, i l'ethereum puja un 0,2%, fins als 2.628 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa en el 1,641%.