L'IBEX ha tornat a cotitzar aquest dimarts després d'estar tancat divendres passat i aquest dilluns. I ho ha fet amb sòlides pujades del 0,66%, fins als 8.634 punts. Això, després que ahir Dow Jones i S&P marquessin nous màxims històrics a Wall Street, on es van veure alces superiors a l'1% en tots els índexs. A la resta d'Europa les pujades han estat del 0,9% de mitjana, mentre a Àsia, la jornada ha estat mixta. A la Xina s'ha conegut un bon PMI serveis de març, que ha pujat fins a 54,3 des de 51,5 i davant l'estimació de 51,7.
- 11.656,60
- 0,39%
Dins de l'IBEX han destacat les caigudes en Acciona (-4,86%) davant la notícia que assenyala que els EUA es planteja establir aranzels a la indústria eòlica d'Espanya per dúmping i per negar-se a col·laborar. També han cedit amb ganes Solaria, REE i Siemens Gamesa. Al costat positiu han destacat les alces en Mapfre, BBVA, Indra i Sabadell.
FMI I BANC MUNDIAL
El Fons Monetari Internacional (FMI) publica aquest dimarts el seu nou informe de perspectives globals en el marc de l'Assemblea de Primavera de l'FMI i el Banc Mundial que comença avui. L'organisme ha revisat a l'alça el creixement de l'economia espanyola el 2021 fins al 6,4%, de manera que serà el país que més creixi durant aquest any entre les economies avançades.
La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, participarà en aquesta trobada. Yellen va instar aquest dilluns a l'adopció d'un impost mínim sobre la renda corporativa global després de 30 anys de retallada generalitzada de gravàmens per a les grans empreses. Es preveu que durant aquesta trobada es discuteixi aquesta iniciativa fiscal i els desafiaments econòmics davant les crisis provocada per la pandèmia.
L'agenda d'aquest dimarts inclou també les dades d'atur d'Espanya de març (baixa en 59.149 persones), així com la taxa d'atur de la zona euro de febrer (es va mantenir al 8,3%, amb Espanya al capdavant). Així mateix, avui el Banc de la Reserva d'Austràlia ha decidit mantenir els tipus sense canvis al 0,1%.
ESPANYA NO PRORROGARÀ L'ESTAT D'ALARMA
El Govern no té intenció de prorrogar l'estat d'alarma, que finalitzaria el 9 de maig. "L'objectiu dle Govern és que un cop vencem el termini del 9 de maig no sigui necessari prorrogar més l'estat d'alarma", ha dit aquest dimarts el president de l'Executiu, Pedro Sánchez, en una compareixença posterior al Consell de Ministres.
D'altra banda, Sánchez s'ha compromès amb aquest objectiu de tenir vacunada el 70% de la població a finals d'agost. Aquest és el calendari que s'ha fixat el Govern a l'escenari "més prudent", ha dit.
AMB ELS 9.000 EN EL PUNT DE MIRA
Els experts de Bolsamanía segueixen pensant que el selectiu acabarà reconquistant els màxims anuals i, després, els 9.000 punts.
"Sembla molt probable que puguem acabar veient un atac als màxims anuals que presenta als 8.740 punts. La superació d'aquests preus ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", apunta Cesar Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
CREDIT SUISSE RETALLA DIVIDEND PER L'ESCÀNDOL D'ARCHEGOS
Credit Suisse ha anunciat aquest dimarts la retallada del dividend i la dimissió de diversos directius després de sospesar les fortes pèrdues derivades de sortir tard de la liquidació del fons Archegos.
El banc suís ha anunciat que el director general del banc d'inversió, Brian Chin, i la directora de risc i compliment, Lara Warner, deixaran les seves funcions amb efecte immediat.
"Després de l'assumpte del fons de cobertura amb seu als Estats Units, el Consell d'Administració modifica la seva proposta per aquest punt de l'ordre del dia, proposant distribuir un dividend total ordinari reduït de 0,10 francs suïssos bruts per acció, la meitat amb càrrec als beneficis retinguts i l'altra meitat a càrrec de les reserves d'aportació de capital", ha afegit el banc al comunicat.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia a 1,1807 dòlars. El petroli puja un 2% de mitjana, fins als 63,34 dòlars el Brent i els 59,87 dòlars el West Texas.
L'or i la plata avancen moderadament, fins als 1.732 dòlars i els 24,95 dòlars, respectivament.
El bitcoin cau un 0,75% (58.518 dòlars) i l'ethereum puja un 0,7% (2.119 dòlars).
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,704%.