ep valores en la bolsa de madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Les caigudes d'Inditex (-2,32%) (per una rebaixa de valoració de Morgan Stanley) i els bancs han fet que l'Ibex perdés força, tot i que ha aconseguit tancar pla. Aquests descensos anul·len l'efecte positiu de l'allau d'operacions corporatives amb la qual ha començat la setmana. Avui s'ha fet públic que Oracle s'ha imposat a Microsoft i és a punt de convertir-se en soci tecnològic de TikTok. A més, el fabricant de xips Nvidia comprarà Arm Holding a SoftBank per 40.000 milions de dòlars. Igualment, és notícia que Gilead adquirirà el fabricant de medicaments contra el càncer Immunomedics per 21.000 milions de dòlars.

  • 11.953,20
  • 1,36%

A les operacions corporatives s'hi afegeixen aquest dilluns notícies sobre el vaccí. Aquest cap de setmana, Oxford i AstraZeneca han anunciat que reprenen l'assaig del seu vaccí contra el coronavirus. A més, el conseller delegat de Pfizer ha declarat que el seu vaccí podria subministrar-se als americans abans de final d'any.

A Espanya es torna a parlar de CaixaBank i Bankia i per dificultats amb la fusió. Segons publiquen diferents mitjans, aquesta s'està refredant per les diferències pel que fa a l'equació de bescanvi. S'espera que totes dues entitats aprovin la fusió aquesta setmana, que estava previst que es fes aquest cap de setmana passat.

D'altra banda, els inversors pararan esment aquests dies a les declaracions de la Reserva Federal (Fed) dimecres després de la seva reunió de política monetària. També hi ha reunions del Banc del Japó i del Banc d'Anglaterra.

"El punt culminant d'aquesta setmana és la reunió del FOMC del dimecres, la primera després que la Fed anunciés el seu nou marc de treball per a la inflació. Esperem un canvi d'orientació i un augment de les compres de QE. Pensem que la Reserva Federal reconeixerà la importància de crear credibilitat immediatament, especialment perquè les expectatives d'inflació continuen sent moderades", apunten els experts de Danske Bank al seu informe diari.

Així mateix, una votació del Partit Liberal Democràtic Japonès governant triarà aquest dilluns el successor del primer ministre Shinzo Abe després de la seva dimissió per motius de salut. El secretari principal del gabinet i mà dreta d'Abe, Yoshihide Suga, sembla el més ben posicionat per a guanyar la successió, i s'espera que continuarà amb la política econòmica acomodatícia d'Abe. "Suga és el candidat de 'mà ferma'. No té plans d'augmentar l'impost sobre les vendes durant 10 anys i dóna suport a l'objectiu del Banc del Japó d'aconseguir una inflació del 2%", afegeix Danske.

Noticias relacionadas

contador