ep archivo   instalaciones del palacio de la bolsa de madrid con paneles del ibex
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 tanca a l'alça aquest dijous (IBEX: +0,38%, 11.147 punts), amb gairebé tots els títols en verd. El que millor ho fa és Bankinter (+4,7%) després de publicar els resultats, seguit per Enagás, Telefónica i Acciona. Al costat negatiu, Fluidra (-4,3%) n'és el valor que més cau. La resta de borses europees han tancat amb pujades semblants a les de l'índex espanyol.

  • 11.540,20
  • 1,23%

Tot això, després que ahir es veiessin fortes retallades als Estats Units que definitivament fan preguntar-se si ja ha començat la correcció esperada i el transvasament de les inversions des de les grans tecnològiques cap a altres sectors i valors.

Per a molts, això ja és una realitat, especialment després del que s'ha vist amb el Nasdaq durant els últims dies. Ahir, l'índex tecnològic va perdre gairebé un 3% i va viure la pitjor sessió des del 2022 per una informació publicada a Bloomberg segons la qual l'administració de Joe Biden posarà més restriccions a les exportacions a la Xina dels grans fabricants de xips.

Els gegants nord-americans de xips Nvidia, Advanced Micro Devices i Broadcom van ser els artífexs de les retallades, amb una caiguda de gairebé un 7% en un índex de semiconductors molt seguit, el descens més important des del 2020.

Les vendes s'han estès a Àsia, on el Nikkei s'ha deixat un 2,36%. Els resultats del gegant taiwanès de xips TSMC han superat el previst. A la preobertura de Wall Street, els índexs pugen més d'un 2% després de deixar-se ahir un 8% pel que s'ha comentat més amunt.

Sigui com fos, el debat sobre si ja ha arrencat la gran correcció no és només ahir. L'índex Russell de companyies de petita capitalització, que en la sessió passada també va cedir posicions, acumula alces del voltant del 12% a l'últim mes. Tot això "suggereix una rotació sectorial en desenvolupament de les Big Tech cap a altres sectors", comenten els analistes.

DEL BCE A BANKINTER

El Banc Central Europeu (BCE) copa avui l'atenció del mercat, encara que ha complert el guió i ha mantingut els interessos al 4,25%, en línia amb les previsions. A la conferència de premsa posterior, Christine Lagarde no ha aclarit dubtes de cara al setembre, i ha assegurat que "la decisió està molt oberta".

Al pla macro, dijous a l'agenda inclou dades d'ingressos mitjans dels treballadors i taxa d'atur al Regne Unit, especialment seguits després del decebedor IPC que es va publicar ahir. A més, als Estats Units les peticions setmanals de desocupació han pujat més del previst.

Al Japó s'ha conegut la balança comercial del juny. Les exportacions van augmentar un 5,4% interanual al mes passat, xifra que representa una forta caiguda des del 13,5% al ​​maig. Les importacions van créixer el 3,2% interanual al juny, per sota del 9,5% al ​​maig. Ni les exportacions ni les importacions van assolir les expectatives de Reuters d'un creixement del 6,4% i 9,3%, respectivament.

A nivell empresarial, la temporada de resultats arrenca a Espanya amb Bankinter, tal com s'indica a dalt. El banc va guanyar un 13,3% més al primer semestre, fins als 473,5 milions. A més, als Estats Units es publiquen els comptes de Netflix.

ALTRES MERCATS: L'OR, A MÀXIMS HISTÒRICS

L'euro es canvia als 1,0915 dòlars (-0,2%). El petroli ara cotitza pla una altra vegada, amb el Brent als 85 dòlars i el WTI, als 82,83 dòlars.

L'or està a màxims històrics. Ara cotitza als 2.467 dòlars l'unça (+0,33%). La plata cedeix un 0,25% (30,31 dòlars).

El bitcoin cotitza als 63.700 dòlars i l'ethereum, als 3.400 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,168%.

Noticias relacionadas

contador