ep archivo   valores del ibex 35 en un panel del palacio de la bolsa a 21 de abril de 2021 en madrid
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Al voltant d'un 2%. Això és el que es deixa l'Ibex en l'acumulat setmanal després de les caigudes inflades del dimarts i els forts descensos del 2,31% de la passada jornada, i a l'espera del que faci finalment avui divendres (a aquestes hores puja un 1%). La setmana ha estat marcada pel temor creixent a la variant Delta i a l'extensió del coronavirus, mentre els diferents països reimposen restriccions que evidencien que les coses s'estan complicant per moments i que l'estiu, en el qual molts havien posats les seves esperances econòmiques, podria truncar-se.

  • 11.458,50
  • -0,08%

Si ahir era França la que recomanava no viatjar a Espanya (ni Portugal) per vacances, avui probablement serà Alemanya la que faci el propi.

L'Ibex va polvoritzar aquest dijous el suport clau dels 8.740 punts i ara els experts de Bolsamanía no descarten que, a curt termini, atac el nivell dels 8.400 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions. "No tornarem a veure un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota de la resistència dels 8.968 punts, preus prop d'un 4% per sobre dels actuals", expliquen els analistes de Bolsamanía.

Dins del selectiu destaquen avui les alces en ArcelorMittal, Sabadell o Colonial i les caigudes en Solaria (-3%), Grifols o Cellnex.

Àsia ha viscut aquest divendres una sessió una mica més tranquil·la, però també s'han vist caigudes destacades, especialment al Japó, després de declarar-se ahir l'estat d'emergència i conèixer-se que els Jocs Olímpics se celebraran finalment sense públic. la Xina ha publicat el seu IPC del mes de juny, que puja al 1,1%, per sota del 1,3% previ i esperat. A més, Reuters informa aquest divendres que l'administració de Joe Biden està disposada a afegir més empreses xineses a la seva llista negra econòmica pels suposats abusos dels drets humans i la vigilància d'alta tecnologia en Xinjiang.

Amb tot, les borses europees recuperen (Cac: +1,88%; Dax: +0,99%; Ftse 100: +0,9%) després de les fortes retallades d'ahir, mentre que els futurs americans cotitzen tranquils i amb alces moderades. Wall Street va acabar aquest dijous amb descensos destacats (Dow: -0,75%; S&P: -0,86%; Nasdaq: -0,72%).

DE LA TERCERA DOSI DE PFIZER... Al G20

La farmacèutica Pfizer i la seva sòcia BioNTech consideren que una tercera dosi de la vacuna contra el Covid-19 ajudaria a mantenir la protecció contra totes la variants actuals, inclosa la Delta. Així, ambdues estan desenvolupant una dosi de reforç, coincidint amb l'augment de les preocupacions a nivell mundial per la ràpida propagació d'aquest cep Delta.

D'altra banda, avui el mercat continua parlant dels anuncis del BCE respecte a la revisió de la seva estratègia de política econòmica, amb aquesta decisió d'acordar elevar el seu objectiu d'inflació fins al 2% i deixar marge per a sobrepassar-ho "de manera transitòria". En un altre ordre de coses, a Espanya continua el 'terratrèmol' provocat pel 'cas Villarejo' dins de l'Ibex. Encara que la cotització de les companyies implicades no ha sofert especialment a causa d'aquestes notícies, la veritat és que les novetats preocupants se succeeixen, amb l'última imputació d'Iberdrola Renovables després d'anunciar-se ahir les de Repsol i CaixaBank.

Finalment, subratllar que avui hi ha reunió dels ministres de Finances G20, en la qual intentaran posar en marxa l'impost de societats, i que en el calendari macro destaca la publicació del PIB del Regne Unit (cau al 0,8% al maig).

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia ara a 1,1833 dòlars. El petroli puja moderadament, fins als 74,50 dòlars el Brent i els 73,44 dòlars el West Texas.

L'or està pla (1.801 dòlars) i la plata cedeix lleument (25,93 dòlars).

El bitcoin es deixa un 0,25% (32.841 dòlars) i el *ethereum un 1,72% (2.118 dòlars).

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en el 1,326%.

Noticias relacionadas

contador