guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

L'Ibex i la resta de borses europees no han aconseguit recuperar-se de les fortes caigudes que han marcat la sessió del divendres (Ibex: -1,22% 7.294 punts) per la tensió entre els Estats Units i la Xina. Les borses asiàtiques han viscut una jornada clarament de números vermells, amb descensos de gairebé el 5% del Shenzhen i de prop del 4% al Xangai després que la Xina hagi ordenat finalment el tancament del consultat dels EUA de Chengdu.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Aquesta decisió de la Xina ve després que, aquesta mateixa setmana, els EUA ordenés el tancament del consolat xinès a Houston.

"La situació actual entre la Xina i els Estats Units és una cosa que la part xinesa no vol", va dir el Ministeri de Relacions Exteriors en un comunicat online recollit per CNBC.

"La responsabilitat recau enterament en el costat estatunidenc", va afegir la declaració. "Instem de nou la part estatunidenca a revocar immediatament les seves decisions errònies rellevants, per tal de crear les condicions necessàries perquè la relació entre els dos països torni a la normalitat".

El districte consular de Chengdu abasta la controvertida regió autònoma del Tibet, el municipi de Chongqing i les províncies de Sichuan, Yunnan i Guizhou.

Acaba així una setmana que ha estat tranquil·la en la seva major part, marcada per l'acord sobre el Fons de Reconstrucció europeu, però pertorbada per aquests problemes polítics entre les dues principals potències econòmiques mundials.

Avui els inversors han estat especialment atents als PMI manufacturers i serveis de juliol, que han superat les expectatives en general, i que mostren que les empreses de la zona euro registren el major creixement dels dos últims anys aquest mes. A més, es confirma l'entrada d'Alemanya i França en "fase de recuperació".

La setmana que ve hi haurà una allau de resultats a Espanya -amb xifres tan importants com les de Telefónica, Santander o BBVA- i reunió de tipus de la Fed.

Noticias relacionadas

contador