- En castellano:El Ibex (-1,78%) lidera las caídas en Europa en medio de las tensiones sobre el Brexit
L'Ibex (-1,78%) i la resta de places europees han tornat a registrar caigudes destacades aquest dimarts en una jornada en què es torna a comptar amb la referència de Wall Street, que va tancar ahir dilluns per festiu. Els inversors estan nerviosos per les tensions entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit. Les parts reprenen les negociacions per arribar a un acord sobre el Brexit, però cada vegada estan més enfrontades.
- 11.473,90
- 0,33%
Boris Johnson ha dit que "un 'no acord' amb la UE seria un bon resultat", i ha amenaçat amb modificar el protocol d'Irlanda del Nord, disparant les alarmes a Brussel·les.
Noticia relacionada
La estrategia de negociación al 'estilo Trump' de Johnson dispara el miedo a un Brexit duro"Les negociacions entre totes dues parts es reiniciaran avui, i els britànics han deixat clar que estan disposats a retirar-se sense un acord si és necessari, per la qual cosa han augmentat les apostes. El Sr. Johnson s'acontenta amb comerciar amb la UE en els termes bàsics de l'OMC a partir de gener si no s'arriba a un acord satisfactori", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.
Tornant a l'Ibex, els bancs estan perdent força, però continua destacant el Sabadell, que ha pujat un 1,5%; l'entitat de Josep Oliu segueix a l'ull de l'huracà de possibles fusions futures. Al costat de les pèrdues, entre les més baixistes destaquen Repsol (-4,55%), Ferrovial (-3,08%), Santander (-2,99%) i ASC (-2,92%).
Les caigudes estan sent més pronunciades a l'altre costat de l'Atlàntic. Wall Street ha començat el dia amb forts descensos llastrat sobretot per les tecnològiques. L'exemple més clar és Tesla, que es desploma més d'un 13% després que s'hagi conegut que s'han quedat fora dels pròxims canvis en el S&P 500.
Les borses asiàtiques han viscut una jornada de números verds després que Pequín hagi llançat una iniciativa global de seguretat de dades en un intent de reduir les tensions amb els Estats Units. L'administració de Pequín ha establert directrius per a les empreses tecnològiques xineses, que inclouen la instrucció de no robar dades o perjudicar la infraestructura d'IT d'altres empreses. L'administració Trump està pressionant les empreses tecnològiques xineses, i l'anunci de les autoritats xineses té com a objectiu millorar la seva imatge. No obstant això, és probable que el president Trump es mantingui escèptic malgrat això, diuen els analistes.
Al capítol de dades macro, avui s'ha publicat la dada preliminar de PIB del segon trimestre a la zona euro. Ha caigut un 11,8% quan s'esperava un -12,1%. La dada anual baixa al -14, 7%. S'esperava un -15%.
Finalment, cal assenyalar que, malgrat les pujades de la jornada d'ahir, els experts de Bolsamanía indiquen que l'aspecte tècnic de l'Ibex continua sent molt complicat. "No veurem un senyal de fortalesa mentre que segueixi cotitzant per sota de la resistència dels 7.321 punts. Molt de compte amb l'abandó del suport dels 6.788 punts ja que podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 6.400 punts", explica César Nuez, expert de Bolsamanía.