ep interior del palacio de la bolsa de madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'Ibex ha perdut empenta durant els últims compassos de la sessió i només ha aconseguit avançar un 0,57%, molt lluny de les alces pròximes al 2% de la resta de places del Vell Continent. La pressió de la banca s'ha fet sentir al selectiu, que ha estat incapaç de tancar per sobre dels 7.000 punts, un nivell que ha arribat a veure en diversos moments. Les financeres han estat els valors més baixistes després d'un informe desfavorable de JP Morgan, que ha aprofitat per rebaixar Bankinter (-3,5%). El selectiu continua dubtant, a causa del mal comportament dels grans valors, mentre continua immers en una "impecable tendència baixista de fons".

  • 11.967,90
  • 0,12%

Si aquest dimarts va ser el torn dels PMI a Europa i l'IPC i la taxa d'atur a la zona euro, aquest dimecres els inversors han estat atents a l'informe d'ocupació de la consultora ADP a l'altre costat de l'Atlàntic, que pot considerar-se la 'prèvia' a l'informe d'ocupació d'agost que es publica aquest divendres. Segons la dada, sector privat dels EUA suma 428.000 ocupacions a l'agost.

"S'espera que l'informe d'ocupació de l'ADP mostri que es van crear 950.000 llocs de feina el mes passat, la qual cosa suposaria una gran millora respecte als 167.000 del juliol", anticipa David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Aquí a Espanya s'ha publicat l'atur d'agost, que puja en 29.780 persones, l'increment més moderat en aquest mes des de 2016. Diuen els experts que caldrà estar atents també al que digui Williams, de la Fed, o el governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, que declararà davant el Comitè de Selecció del Tresor.

Tot això, després que Wall Street tanqués la passada jornada amb alces del 0,7% al Dow Jones i l'S&P i de més de l'1% al el Nasdaq. A l'Àsia s'ha viscut una jornada de signe mixt, amb Austràlia caient en la seva primera recessió en gairebé 30 anys. Les dades van mostrar que l'economia d'Austràlia es va contreure un 7% durant el segon trimestre, després d'haver caigut un 0,3% el trimestre anterior.

Finalment, cal destacar que, en el pla empresarial, l'organisme de control suís FINMA, l'autoritat de supervisió dels mercats financers del país, ha anunciat aquest dimecres que ha iniciat un procediment d'execució contra Credit Suisse per l'assumpte d'espionatge que va sortir a la llum l'any passat.

Noticias relacionadas

contador