ep pantalla de la bolsa de madrid el dia en el que el ibex 35 ha iniciado la sesion con una caida
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex 35 ha pujat un 1,42%, fins a 6.935 punts, després de marcar un mínim intradia durant el matí a 6.788 enters. El selectiu encara el mes d'agost amb la ressaca de la intensa setmana de resultats empresarials i després de caure un 5% el mes de juliol per uns comptes empresarials que han notat els efectes de la Covid-19.

  • 11.953,20
  • 1,36%

El sector turístic és el que més sofreix, després de conèixer-se la dada d'arribada de turistes estrangers a Espanya, que s'ha desplomat un 97,7% al juny. L'hotelera Meliá ha caigut un 2,6% i IAG un 1,4%.

En positiu, el sector bancari, molt castigat en les últimes setmanes, ha rebotat liderat per valors com Sabadell (+4,95%), CaixaBank (+4,67%), Bankia (+3,17%) i BBVA (+3,30%), que ha signat un acord amb Google per oferir comptes digitals als EUA.

Aquesta setmana encara cuegen els comptes d'alguna companyia, com Unicaja, que ha guanyat un 47,5% menys de gener a juny, després de dotar provisions extraordinàries per 103 milions per la Covid-19 i DIA, el resultats del qual es coneixeran el dijous. Un altre banc protagonista ha estat Abanca, el president del qual, Juan Carlos Escotet, ha descartat la compra de Liberbank.

En el pla internacional, a la matinada s'han confessat davant el mercat HSBC, el banc més gran d'Europa, que ha guanyat un 77% menys en el primer trimestre, va informar avui l'entitat i ha caigut un 5% a la borsa d'Hong Kong. També s'han conegut els comptes de Societe Generale, que va registrar unes pèrdues neta de 1.260 milions d'euros en el segon trimestre de l'any.

A Europa, el Dax puja gairebé un 2% i lidera els avanços, en una sessió que es veurà dominada pels mateixos temes amb els quals es va acomiadar el mes passat: els estralls de la pandèmia en empreses i l'economia, les tensions polítiques entre els EUA i la Xina i els màxims de l'or, que es continuen estirant fins a gairebé 1.985 dòlars, en una clara carrera fins als 2.000 dòlars.

Aquest dilluns hem conegut que el sector manufacturer espanyol va tornar a territori d'expansió al juliol a mesura que més i més negocis tornen a obrir després del confinament.

En altres mercats, les borses asiàtiques s'han mantingut en verd aquest dilluns, animades per la manifesta recuperació de l'economia xinesa, on l'índex de gestors de compra manufacturer ha superat les expectatives. El PMI de Caixin/Markit ha arribat a 52,8 al juliol, per sobre de les expectatives d'una lectura de 51,3 per part dels economistes en una enquesta de Reuters. Les lectures de PMI per sobre de 50 signifiquen expansió, mentre que les que cauen per sota d'aquesta xifra indiquen contracció.

Finalment, el petroli Brent puja un 0,2%, fins a 43,63 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,4% i es canvia a 1,1721 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta lleugerament fins al 0,35% i la prima de risc espanyola es manté en 87 punts.

Noticias relacionadas

contador