LIbex 35 ha tancat el divendres amb un avanç del 0,35% a 6.754 punts, després de caure un 1% a l'obertura pel positiu de Donald Trump per coronavirus, que ha posat en tensió els mercats financers. L'alegria en l'índex és doble: ha trencat amb la ratxa de quatre setmanes consecutives en vermell en avançar en el còmput setmanal un 1,9%. Una sort que no està corrent Wall Street. Els índexs americans cauen un 1% perquè els inversors descompten que aquesta notícia redueix les possibilitats de l'actual president de mantenir-se a la Casa Blanca.
- 11.377,10
- -0,05%
Noticia relacionada
Donald Trump y su mujer Melania dan positivo por coronavirus en plena campañaA més, als seus 74 anys, "Trump està en la categoria d'edat i pes que el situa en els grups de més risc, pel que fa a la salut, i el mercat i el discurs públic" centraran la seva atenció en aquest assumpte, afirmen els experts de Rabobank.
A Espanya, continua el sentiment negatiu a causa de la segona onada de la pandèmia i el caos polític entre el Govern central i el madrileny pel confinament de la capital i dels 9 municipis més grans de la comunitat. Encara que Ayuso s'ha fet enrere i ara Madrid no demanarà la suspensió immediata de les restriccions.
A nivell empresarial, ACS és el principal protagonista en confirmar que negocia la venda de la seva Divisió Industrial a la francesa Vinci per 5.200 milions d'euros. Les seves accions es disparen un 18%.
A més, Telefònica contempla rebaixar la seva participació a Telxius i fer caixa. Una inversió (en controla pràcticament el 50% de l'accionariat) que està valorada en més de 6.000 milions d'euros, segons recull al seu últim informe Renta 4 Banco. D'aquesta manera, Telxius rondaria els 12.000 milions, mentre que la capitalització de Telefónica està actualment a l'entorn dels 15.370 milions d'euros.
D'altra banda, Duro Felguera ha proposat a la SEPI que entri en el seu capital amb un 40% i Airtificial es dispara després de llançar dues ampliacions de capital per 19 milions.
Tot això en una jornada en la qual els inversors estaran pendents, en el pla econòmic, de l'Informe d'ocupació de setembre als Estats Units. El consens anticipa la creació de 875.000 llocs de treball, la qual cosa ajudaria a tancar la bretxa de treballs perduts per la Covid.
Noticia relacionada
El mercado descuenta que "Biden arrase en las elecciones" tras el positivo por Covid-19 de Trump"Els riscos poden ser lleugerament a l'alça, segons l'informe de ADP d'aquesta setmana. No obstant això, les peticions inicials d'atur van deixar en clar una vegada més que estem lluny de tornar a la normalitat. Mourà els mercats? Potser no tant, atès que l'enfocament ara està més en el coronavirus i en els estímuls", afirma Rabobank.
Sobre els estímuls, malgrat que els demòcrates han aprovat un pla de 2,2 bilions de dòlars a la Cambra de Representants, està previst que els republicans el bloquegin al Senat, ja que el seu objectiu és aprovar un pla de com a molt 1,5 bilions.
A d'altres mercats, el petroli Brent cau un 2,5%, a 39,88 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia a 1,1724 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys se situa en el 0,24% i la prima de risc en 77 punts.