L'Ibex 35 ha ampliat aquest dimarts el seu rebot del dilluns i avança un 0,67%, fins a 7.021 punts. El valor més destacat és sens dubte Merlin, que s'ha disparat un 9,86% (ha arribat a pujar fins a un 13%) entre rumors d'una possible OPA per part del fons canadenc Brookfield, que ha mostrat a alguns accionistes el seu interès per comprar participacions a la Socimi de l'Ibex, segons publica 'Expansión'.
Noticia relacionada
Los analistas apuestan por el Ibex y Europa y no por Wall Street hasta final de año"Malgrat les mostres d'interès de Brookfield (que ja s'havien produït abans de la pandèmia), mantenim la cautela respecte a la possibilitat que es tanqui aquesta operació", avisen els experts de Renta 4, que no canten victòria "per la baixa visibilitat i la previsible dificultat per arribar a acords amb els actuals accionistes".
Altres valors destacats són IAG, que puja més d'un 6,36%, Banc Sabadell, que ho fa un 3,66% i Repsol, que avança un 3,32%. Siemens Gamesa, Endesa i Enagás, que cauen entre un 1,5% i un 2%, són els perdedors d'aquest primer tram de la sessió.
Malgrat el bon to d'aquest dimarts, des del punt del vista de l'anàlisi tècnica, “les alces en el nostre selectiu no signifiquen res, tan sols un rebot (fase de reacció) després de caure un 11% des del segon atac, sense èxit, a la resistència dels 7.664 punts: el buit baixista diari de la sessió de l'11 de juny”, indica José María Rodríguez, analista de ‘Bolsamanía’.
“Ara veurem si som capaços de superar la resistència de curt termini que tenim als 7.060-7.070 punts, abans suport”, prossegueix. “I per damunt hi tenim un altre buit baixista, el dels 7.385 punts. A més del dels 7.664 punts. És a dir, en la mesura en què seguim per sota dels 7.664 punts, el biaix de 'trading' de curt termini continuarà sent baixista dins d'una fase correctiva de grau major”.
Sense resultats empresarials a la vista a Espanya, aquest matí s'han conegut els comptes de BP, que va registrar pèrdues de més de 18.000 milions d'euros durant el segon trimestre, a conseqüència de les massives depreciacions d'actius relacionades amb la crisi del mercat petrolier.
Quant a referències macro, s'han conegut les xifres de l'atur, que ha baixat al juliol en 89.849 persones, la seva major caiguda en aquest mes des de 1997 i d'afiliats a la seguretat social a Espanya, que ha guanyat 161.217 afiliats mitjans al juliol i 712.000 treballadors han sortit d'un ERTO.
A d'altres mercats, les borses europees es mantenen planes aquest dimarts després del ral·li del dilluns, sota l'auspici de les dades de la indústria europea que apunten al fet que la recuperació després de la pandèmia està en marxa. L'or va marcar nous màxims històrics el dilluns, en la seva carrera cap als 2.000 dòlars l'unça i aquest dimarts, el preu es manté estable, al voltant de 1.976 dòlars l'unça.
Les borses asiàtiques han cotitzat amb alces aquest dimarts, després que la Reserva del Banc d'Austràlia hagi mantingut les taxes d'interès i la política monetària sense canvis. L'ASX200 australià ha pujat un 1,87%, ajudat a pujar també per la dada de vendes minoristes que ha avançat un 2,7% al juliol, per sobre de les expectatives del mercat.
Les accions de la Xina continental han tancat amb signe mixt, mentre es manté el litigi del Govern de Donald Trump amb la xarxa social TikTok i Microsoft es troba en converses amb la seva matriu, ByteDance, per comprar la plataforma abans del 15 de setembre. El compost de Xangai ha tancat pla, mentre que el component de Shenzhen ha baixat un 0,584%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va avançar un 0,83%.